Iliescu: Ideea de paritate intre PSD si ACD nu raspunde realitatii

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 20:53
1940 citiri
Iliescu: Ideea de paritate intre PSD si ACD nu raspunde realitatii
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, dupa o sedinta a conducerii partidului pe subiectul viitoare aliante cu ACD, ca ideea paritatii in colaborarea celor doua formatiuni ar fi "o gandire mecanica" si care nu ar corespunde actualei realitati.

Iliescu a fost chestionat cu privire la concluziile intalnirii de la sediul PSD. "Toata lumea intelege nevoia acestei aliante, pentru ceea ce asteapta lumea din partea opozitiei, dar cum anume se vor concretiza lucrurile incep tot felul de probleme", a spus presedintele de onoare al PSD.

Intrebatdaca este o situatie similara cu cea a PNL, unde au existat vocitotal impotriva unei aliante cu PC si PSD, Iliescu a explicat ca si in cazul social-democratiloreste posibilsa existe "retineri".

"S-ar putea si aici sa fie oameni care vor avea retineri din acest punct de vedere, de aceea lucrurile trebuie clar limpezite si intr-un partid si in altul, ca aceasta opozitie unita sa aduca un ce in plus in ce priveste eficienta si activitatii politice din aceasta perioada si viitoarele confruntari electorale", a mai explicat seniorul PSD.

In ceea ce priveste ideea unei paritati in stabilirea candidatilor la viitoarele alegeri, Iliescu a afirmat transant ca nu se pune problema de asa ceva.

"Ce e aia paritate? Asta ar fi gandire mecanica, care nu raspunde unor realitati date, asta e problema delicata acum, cum anume se vor combina aceste lucruri ca sa fie intr-adevar eficient si pentru unii, si pentru altii, si pentru gruparea unificata. Daca se merge dupa chestii aritmetice riscam sa pierdem (...) Adica, mergi intr-un judet, se stabileste pentru consiliul judetean, trebui vazut care este omul care are cele mai mari sanse, si cu el trebuie mers.

In primul rand cei care sunt pe posturile respective au cele mai mari sanse, sunt cei 16 ai PSD, cei 5 ai PNL si probabil ca acestia vor avea cele mai mari sanse, trebuie mers cu ei drept candidati sustinuti de toate formatiunile angajate. Pentru restul de 21 de judete de facut niste consultari, niste sondaje, si de vazut care ar fi candidatul cel mai potrivit, indiferent din ce partid vine", a mai sustinut Iliescu.

Pe de alta parte, intrebat daca exista vreo persoana in PDL, cu care s-ar putea dialoga, dintre cei care ar putea ajunge in noua conducere a democrat-liberalilor, Iliescu a raspuns ca nu crede ca poate fi vorba in acest momentde un dialog cu PDL. "Acum, obiectivul politic major al acestei coalitii este izolarea PDL pe scena politica, oricine ar veni la conducere, pentru ca sunt interese divergente din acest punct de vedere", a subliniat el.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ion Iliescu alianta PNL, #Iliescu Alianta PNL PSD , #PSD