Iliescu, la lansarea candidatilor USL Sector 3: Toti de aici erati pionieri

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 20:47
2424 citiri
Iliescu, la lansarea candidatilor USL Sector 3: Toti de aici erati pionieri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a rememorat, duminica, la lansarea candidatilor USL din sectorul 3, momentele Revolutiei din 1989 si le-a spus social-democratilor si liberalilor mai tineri ca in urma cu 23 de ani ei erau pionieri.

Iliescu a fost prezentat de primarul sectorului 3, Robert Negoita: "Acum 22 de ani, mi-aduc aminte era la fel de emotionant ca si acum, tocmai cazuse un regim si e bine ca s-a dus, si mi-aduc aminte ca am vazut la televizor pe cineva care a citit o lista si la sfarsit zicea 'si acum, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Ion Iliescu'".

Iliescu a urcat pe scena de la eveniment pe melodia Thunderstruck, a celor de la AC/DC.

"Iata au trecut 23 de ani. Toti cei care sunt aici de fata erau juniori, erati pionieri. Eu eram mai tanar, la 60 de ani, fata de domnul Ratiu, domnul Campeanu cu care m-am luptat in primele alegeri prezidentiale. Aveam dialoguri si confruntari, cu Coposu, Diaconescu, oameni cu vreo 10 ani mai in varsta decat mine, cu Quintus, un om onorabil, are peste 90 de ani astazi, dar isi pastreaza prospetimea mintii", si-a amintit Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD si-a amintit ca pe atunci fostii premieri Petre Roman si Calin Popescu Tariceanu erau tineri.

"Dar iata ca au trecut 23 de ani, s-au schimbat generatii, alaturi de noi veneau oameni mai tineri atunci, Petre Roman, Tariceanu, care acum sunt si ei la 60 si ceva de ani", a mai spus Ion Iliescu.

Fostul sef de stat le-a spus candidatilor USL la fotoliile de parlamentari ca viitorul Parlament trebuie "sa elaboreze politicile tarii la nivel national si asigurarea integrarii noastre in plan international", astfel incat Romania sa-si puna in valoare potentialul agricol intr-un context international in care problema hranei este foarte importanta.

"Problema majora a lumii pentru anii ce vin este asigurarea hranei pentru o populatie in crestere. Ce insemana asta pentru Romania, tara cu potential agricol pe care nu-l mai foloseste? Cum sa reasezam agricultura romaneasca, cum sa reasezam folosirea acestui potential si Romania sa foloseasca aceasta conjunctura pentru dezvoltarea sa economica?", a spus Ion Iliescu.

El a mai afirmat ca populatia le incredinteaza viitorilor parlamentari "un mandat de inalta responsabilitate".

Candidatii USL pentru colegiile de parlamentari din sectorul 3 sunt: Ecaterina Andronescu, Daniel Barbu (ambii pentru Senat), Eugen Nicolaescu, Alin Petrache, Raluca Ispir, Ionut Vulpescu, Florin Alexe, Camelia Podasca (toti sase pentru Camera Deputatilor).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iliescu lansare candidati USL, #Iliescu PSD pioneri Negoita , #PSD