Iliescu, la sicriul lui Radu Campeanu: Am trait o istorie comuna, am avut o relatie de prietenie reala si de stima reciproca

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 13:58
4362 citiri
Iliescu, la sicriul lui Radu Campeanu: Am trait o istorie comuna, am avut o relatie de prietenie reala si de stima reciproca
Foto: Arhiva/Antena 3

Fostul presedinte Ion Iliescu a venit sambata cu un buchet de flori la sicriul lui Radu Campeanu depus la Senat, a semnat in cartea de condoleante si a spus ca in 1990 amandoi "au contribuit la construirea unei structuri politice adecvate vremii".

Ion Iliescu a depus o coroana de flori in holul Senatului in care se afla sicriul cu trupul neinsufletit al lui Radu Campeanu si a scris cateva randuri in cartea de condoleante.

"Ne-am cunoscut in ianuarie 1990, am contribuit impreuna la construirea unei structuri politice adecvate vremii, cand a aparut explozia de partide politice, dupa decretul lege din 31 ianuarie si la 1 februarie erau deja 30 partide constituite. Atunci am avut o prima intalnire cu presedintii celor 30 de partide si am constituit CPUN-ul. A fost o gaselnita potrivita pentru vremea respectiva. Domnul Campeanu a fost vicepresedintele acestui organism.

A fost perioada in care am conlucrat nemijlocit si consider ca, in istoria noastra, a construirii democratiei romanesti noi, a fost o scoala pentru noi toti, care participam, care faceam parte din aceast organism, dar si pentru tara, pentru ca in dezbaterile din CPUN erau spectacolele cele mai interesante", a povestit Ion Iliescu, citat de News.ro.

"A fost o perioada interesanta si o scoala politica, pentru noi toti. Ulterior, domnia sa a fost ales in Senat, a fost vicepresedinte al Senatului, am avut contacte nemiljlocite, deci ne-am cunoscut, ne-am apreciat reciproc si a ramas o relatie de prietenie reala si de stima reciproca", a aratat Ion Iliescu.

Fostul sef al statului a povestit cum s-a desfasurat campania de la alegerile prezidentiale din 1990, cand a candidat alaturi de Radu Campeanu si Ion Ratiu si dezbaterea tv a celor trei candidati.

"Eu cred ca a fost cea mai frumoasa campanie electorala si cea mai frumoasa dezbatere politica a candidatilor la functia suprema in stat, cu domnul Campeanu si domnul Ratiu. Imi amintesc, Razvan Teodorescu era mediator, impreuna cu Victor Ionescu si Emanuel Valeriu. Ei trei au moderat si aveam doua ore programate, dar la cererea spectatorilor, s-a intins dezbatarea pana la miezul noptii. Ramane, cred, in istorie. Era prima data cand vedea lumea asa ceva. O dezbatere libera, a trei candidati la presedintia tarii. A fost si un spectacol si o scoala politica, pentru noi dar si pentru cetateni", a declarat primul presedinte al Romaniei dupa caderea lui Nicolae Ceausescu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Radu Campeanu a fost depus, sambata, in holul central al Senatului Romaniei, pentru ca prieteni, oameni politici si cetateni sa poata depune un ultim omagiu pentru seniorul liberal.

Dupa ora 13:00, sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu. Inmormanarea primului presedinte al PNL de dupa 1990 va avea loc duminica, incepand cu ora 12:00. In cadrul ceremoniei, vor sustine discursuri Calin Popescu Tariceanu, Alina Gorghiu si Dinu Zamfirescu.

Fostul lider liberal Radu Campeanu a incetat din viata miercuri, la varsta de 94 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu Radu Campeanu, #Radu Campeanu murit , #PSD