Infruntare incredibila intre Ion Iliescu si Ion Cristoiu: "Prostie si ticalosie" versus "mumia de la Moscova"

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 08:29
17296 citiri
Infruntare incredibila intre Ion Iliescu si Ion Cristoiu: "Prostie si ticalosie" versus "mumia de la Moscova"

Alegerea lui Liviu Dragnea in fruntea PSD, ca interimar, cu sprijinul declarat al lui Ion Iliescu si in fata Rovanei Plumb, sustinuta fatis de Victor Ponta, a starnit un val de reactii si comentarii pe intreaga scena politica, dar si in mass-media.

Cunoscut pentru comentariile sale acide si scenariile politice mai mult sau mai putin plauzibile pe care le posteaza zilnic pe blog, jurnalistul Ion Cristoiu l-a atacat vehement pe Iliescu pentru alegerea facuta la Comitetul Executiv al PSD. Vineri seara, a venit si replica la fel de virulenta a fostului presedinte la adresa "unui personaj plin de frustrari si de rautate, cum este Ion Cristoiu".

Cristoiu considera ca prin revenirea la putere a lui Dragnea, "dupa cinci ani de frustrare, baronii PSD si-au luat partidul inapoi", iar "PSD s-a intors la FSN-ul lui Ion Iliescu, acest partid al pitecantropiei politice din primii ani postdecembristi".

"Ca un simbol al acestei intoarceri in timp la partidul democratiei originale, la cosmarurile mineriadelor, la limbajul de lemn neocomunist, la intrigile de tip bolsevic, la sedinta CExN a participat si Ion Iliescu. Nu numai c-a participat, dar a avut si un cuvant greu de spus in lovitura data de Liviu Dragnea. La finele sedintei, dupa ce s-a vazut presedintele PSD, Liviu Dragnea a tinut sa-i multumeasca mumiei aduse direct din Mausoleul lui Lenin din Piata Rosie de la Moscova special pentru a intoarce PSD la vremurile FSN-ului sovietic", scrie pe blog Ion Cristoiu.

Jurnalistul nu se opreste aici. Sustine ca Iliescu ar fi venit la sedinta, "cu prisnite cu tot", ca sa mai doboare un dusman, pe Victor Ponta.

Cristoiu arata ca Victor Ponta i-a devenit inamic lui Ion Iliescu cand Sebastian Ghita, amicul premierului, "a vorbit de necesara despartire a PSD de comunismul de tip stalinist intruchipat de Ion Iliescu".

Cristoiu vorbeste de o lunga lista a "celor rapusi de Ion Iliescu", de-a lungul timpului.

Jurnalistul face referire si la "cei peste o mie de oameni nevinovati ucisi in decembrie 1989 in diversiunea cu teroristii initiata si dirijata de Ion Iliescu pentru a-l putea asasina pe dusmanul lui de moarte, Nicolae Ceausescu" si aduce in discutie si "mineriada din iunie 1990 initiata si dirijata de Ion Iliescu pentru a-i rapune pe cei din Opozitie", dar si "mineriada din septembrie 1991, initiata si condusa de Ion Iliescu pentru a-l rapune pe Petre Roman".

Cristoiu se intreaba "cum de reuseste mumia asta sa domine un partid si la 85 de ani?" si aminteste ca "Ion Iliescu l-a cunoscut ca student pe Stalin, a lucrat cu Dej, a lucrat cu Nicolae Ceausescu".

Pe finalul postarii, Cristoiu scrie ca la varste inaintate "oamenii se gandesc la Marea Trecere, drept pentru care merg la Biserica, si se roaga sa li se ierte pacatele", in schimb, Iliescu "merge la sedintele PSD, printre tineri care i-ar putea fi nepoti si intr-un gest de pedofilie politica si trage sfori pentru doborarea unuia si suirea altuia".

Iliescu acuza frustrari si minciuni ordinare

In replica la toate aceste acuzatii si jigniri, fostul presedinte Ion Iliescu arata ca nu si-a facut niciodata "iluzii in legatura cu probitatea profesionala a lui Ion Cristoiu. Si nici in legatura cu rectitudinea sa morala".

"Nu am raspuns mojiciilor sale, ascunse in spatele libertatii de exprimare, mojicii care tin loc de analiza politica onesta si obiectiva. Nu sunt alergic la critica, dimpotriva. Nu cred ca a fost - si este - lider politic post-decembrist care sa fi fost criticat - si jignit - cum am fost si sunt eu. Stiam la ce sa ma astept, asa ca mi-am asumat toate consecintele implicarii in viata publica romaneasca. Nu accept si nu voi accepta insa, indiferent daca asta va atrage inca un potop de imunditati din partea unui personaj plin de frustrari si de rautate, cum este Ion Cristoiu, proferarea unor minciuni ordinare in ceea ce ma priveste", scrie la randul sau pe blog Ion Iliescu.

Apoi, fostul sef de stat incearca sa demonteze acuzatiile, sustinad ca "FSN nu a fost, cum crede Ion Cristoiu, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine si cum a servit si serveste. FSN, cu toate limitele si erorile sale - proprii tuturor partidelor din tranzitia spre democratie - a fost un partid responsabil".

Referitor la mineriade, Iliescu se mai apara spunand ca "violente sociale au fost si in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu. Poate batalia de la Costesti ii mai spune ceva obiectivului jurnalist".

Cat despre faptul ca inca este implicat in viata politica, Iliescu scrie:

"Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost presedinte al Romaniei, ca fost presedinte al PSD, si actual presedinte de onoare al partidului, am niste obligatii si niste responsabilitati. Pe care inteleg sa mi le exercit, in fata romanilor, a membrilor si simpatizantilor PSD. Nu este nici bolsevism, nici dejizm, nici ceausism".

Si pentru ca cea mai buna aparare e atacul, Iliescu se ironic daca "responsabilitatile lui Ion Cristoiu in presa comunista erau cumva semn al aderentei sale la democratia liberala si atasament la valorile nepieritoare ale capitalismului, sau cum? Ca altminteri n-are de dat lectii nimanui, pentru ca nu are indreptatirea morala s-o faca".

Jignirile curg de ambele parti, Iliescu vorbind de oameni ca Ion Cristoiu care "au construit, din prostie, sau din ticalosie, imaginea unei Romanii dominata de baroni locali" si care debiteaza "astfel de clisee penibile".

Fostul presedinte sustine ca alegerea lui Liviu Dragnea a fost rezultatul unui proces democratic, si nu expresia vointei sale.

"Eu am avut un singur vot. Este o solutie tranzitorie (...) eu l-am sprijinit pe Victor Ponta si atunci cand a fost ales in fruntea PSD, si in toti acesti ani, cat a condus partidul, si a fost si este prim-ministrul Romaniei. Ceea ce am spus despre Liviu Dragnea nu este un gest impotriva lui Victor Ponta. Nu am de ce a-mi renega pozitia de sprijin fata de Ponta. Mi-am asumat-o, o respect si sunt consecvent in aceasta directie".

In finalul postarii, Iliescu scrie ca "restul laturilor care tin loc de analiza in compunerea lui Ion Cristoiu nici nu merita amintite. Ele nu sunt decat expresia frustrarilor sale, dar si a inconsistentei gandirii si actiunii, ca jurnalist, si ca persoana publica. Credibilitatea nu se construieste si nici nu se mentine cu injuraturi ordinare, cu minciuni si cu lipsa de respect fata de propriii cititori.

Sa stea linistit Ion Cristoiu: nu este Tudor Arghezi, si nici atacul lui la adresa mea un nou "Baroane!" El, din "bube, mucegaiuri si noroi" nu scoate, spre deosebire de Arghezi, "frumuseti si preturi noi". Scoate doar bube, mucegaiuri, si noroi. Asta explica multe. Inclusiv imundul "Gand de vineri". Nu este un drept la replica. Este doar o precizare, pentru oameni onesti, ce gandesc cu mintea lor, indiferent care este pozitia lor fata de mine. Poate ma repet: democratia, ca si libertatea de exprimare, implica si responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Cand uitam de responsabilitate, cadem in mocirla in care se scalda Ion Cristoiu", conchide Iliescu.

Ghita se dezlantuie: Dragnea, sprijinit de Iliescu, "protejatul Moscovei". PSD s-a razbunat pe "euroatlanticul Ponta" (Video)

Atacul la Ion Iliescu a fost lansat initial chiar miercuri seara. Deputatul Sebastian Ghita, fost membru al PSD si apropiat al premierului Victor Ponta, a comentat rezultatul votului din CEx al PSD apreciind ca "toti cei din PSD s-au razbunat pe Ponta".

Ghita a declarat, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca Ion Iliescu, pe care-l numeste "nostalgic si protejat al Moscovei", nu trebuia sa-l sustina pe Liviu Dragnea la conducerea PSD.

Dragnea, noul sef interimar, a zdrobit-o pe Rovana Plumb

"Domnul Ion Iliescu nu se abtine si nu poate sa lase aceasta Romanie in pace, vrea sa arate tot timpul ca are dreptate. Cred ca i-a facut un rau lui Dragnea, care astazi este propusul lui Iliescu. Cred ca dupa euro-atlanticul Ponta, astazi Iliescu ni l-a propus pe Dragnea. (...)

Am inteles ca cei din PSD s-au razbunat pe Ponta ca a pierdut alegerile, dar puteau sa amane aceasta razbunare, ca nu le prinde bine", a declarat Ghita.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Iliescu razboi Cristoiu, #Iliescu Cristoiu minciuna, #Iliescu alegere Dragnea , #PSD