Ion Iliescu lauda SPP: S-a comportat ireprosabil indiferent de contextul politic sau social. Sa fie apreciat cum se cuvine

Vineri, 04 Mai 2018, ora 20:20
4136 citiri
Ion Iliescu lauda SPP: S-a comportat ireprosabil indiferent de contextul politic sau social. Sa fie apreciat cum se cuvine
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Fostul presedinte Ion Iliescu a transmis, vineri, un mesaj de felicitare cu ocazia zilei SPP, afirmand ca, din punctul sau de vedere, Serviciul s-a comportat ireprosabil indiferent de contextul politic sau social, afirmatiile venind, dupa ce, recent, Liviu Dragnea a criticat activitatea SPP.

"Imi face o deosebita placere sa ma adresez dumneavoastra, intr-un moment aniversar, cu prilejul zilei Serviciului de Protectie si Paza. Un Serviciu care are deja o traditie, si a facut, nu o data, dovada capacitatii sale de a raspunde misiunilor care ii sunt incredintate, atat in plan intern, cat si in plan extern.

SPP a evoluat, si-a adaptat metodele si mijloacele de pregatire a luptatorilor si pe cele de operare la un mediu de securitate in schimbare, cu exigente sporite si cu amenintari mereu mai variate. In ceea ce ma priveste, dupa experienta pe care o am in relatia cu institutia, apreciez in mod special faptul ca ea s-a comportat ireprosabil in toti acesti ani, indeplinindu-si sarcinile fixate prin lege cu profesionalism si abnegatie, indiferent de contextul politic sau social", a scris Ion Iliescu pe blogul sau.

El a mai afirmat ca activitatea Serviciului a fost apreciata si de partenerii nostri, fie ca este vorba de oaspeti ai statului roman, fie ca este vorba de responsabili politici si ai ONU din strainatate, care au beneficiat de protectia SPP.

"Vreau sa cred ca, in contextul in care se impune discutarea legilor sigurantei nationale, activitatea Serviciului va fi apreciata cum se cuvine, si, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificarii experientei pe care a acumulat-o in acesti ani, prin munca angajatilor sai. Serviciul de Protectie si Paza este in slujba statului roman, nu in slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate.

Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce sa fie legata de ciclurile electorale. SPP trebuie sa-si indeplineasca misiunile incredintate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, organism colectiv de decizie, in care sunt reprezentati toti cei care au responsabilitati in domeniul sigurantei nationale. Permiteti-mi sa va adresez felicitari si cele mai sincere urari de bine cu ocazia zilei Serviciului de Protectie si Paza. La multi ani!", a mai scris Iliescu.

Toti fostii presedinti au multumit SPP, Dragnea nu si-a retras acuzatiile

Si presedintele Klaus Iohannis a felicitat conducerea si ofiterii SPP pentru rezultatele remarcabile, credibilitate si prestigiu.

"Astazi, securitatea globala, cea europeana si nationala a Romaniei sunt supuse unor riscuri noi, care decurg din perpetuarea unor conflicte regionale, proliferarea armelor nucleare, atacuri cibernetice, migratie ilegala si terorism international.

In acest context, doresc sa evidentiez contributia SPP la sprijinirea demersurilor Romaniei in scopul promovarii unei politici externe si de securitate transparente, precum si al consolidarii parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii si a stastutului tarii noastre in cadrul NATO al Uniunii Europene si al Organizatiei Natiunilor Unite", se arata in mesajul sefului statului.

Fostii presedintii Emil Constantinescu si Traian Basescu au transmis mesaje video cu aceasta ocazie. Mesajele lor pot fi vazute AICI.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat in februarie ca nu beneficiaza de paza SPP pentru ca nu are incredere in seful institutiei, afirmand ca modul in care acesta actioneaza este "o problema de siguranta nationala".

Liviu Dragnea a afirmat ca seful SPP mergea la parchete sau vorbea cu procurori si judecatori pentru a transmite anumite mesaje.

Premierul Viorica Dancila si ministrii din Cabinetul sau au renuntat la protectia Serviciului de Protectie si Paza, in contextul acuzatiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa sefului SPP, Lucian Pahontu de implicare in politica. De atunci, desi nu au fost aduse dovezi in acest sens, liderii social-democrati nu si-au retras acuzatiile si nici nu au reluat colaborarea cu SPP.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ion Iliescu lauda SPP Dragnea , #PSD