Ion Iliescu nu e ipocrit. Doar martian (Opinii)

Vineri, 04 Martie 2011, ora 12:46
3516 citiri
Ion Iliescu nu e ipocrit. Doar martian (Opinii)

Tot la cativa ani, Ion Iliescu se parasuteaza in Romania de undeva de pe Marte si, dupa ce vegheaza cateva clipe in lanul democratiei originale, constata care sunt hibele societatii, prin urmare glasuieste aratand calea, adevarul si viata.

Daca in 2003, de la tribuna Parlamentului, in calitate de atotputernic sef de stat si monolit, lansa o constructie care a facut cariera - "sa spargem acest capitalism de cumetrie care s-a format in Romania, unde un grup de indivizi interesati paraziteaza finantele statului, nationalizand pierderile lor si retinand tot profitul", acest guru al PSD recidiveaza de ziua sa si pune degetul pe rana: "Avem o boala nenorocita, clientelismul politic si birocratia desantata care impiedica buna functionare a administratiei publice centrale, locale si relatia noastra cu UE.

Trebuie sa stim sa ne debarasam de asa ceva, dar si noi avem falitii nostri, ca si ai nostri cand au fost la putere si cand au intrat impreuna cu PD-L, se bateau toti cum sa-si plaseze oamenii, clientela politica, fara sa gandeasca: sunt cei mai capabili? Sunt cei mai competenti? (...) Asta este boala cea mai nenorocita care a compromis o evolutie in acesti ani".

Fara indoiala, invataturile fondatorului socialismului cu fata umana catre urmasii sai pesedisti sunt bazate pe realitati. Doar ca atunci cand indeamna politicienii sa coboare steagurile din administratie, sa inceteze cu clientela, sa nu mai ocupe garile, domnul Iliescu se exclude din ecuatie. Doar e un omulet verde.

Mai tineti minte notiunea de "depedeserizare?" A fost introdusa in terminologia politica in anul 1996, cand valul unei a doua revolutii, de aceasta data doctrinare pe bune (asa s-a intentionat) avea sa aduca la putere CDR. Conventia venea cu 15.000 de specialisti pregatiti sa inlature ciuma rosie din administratie si sa instaleze competitie si plusvaloare umana.

Ce a iesit se stie, dar asa a inceput totul. Si dupa ce dreapta a esuat, a venit din nou randul socialistilor sa aduca randuiala expertizei in institutiile statului. Poceala a fost la fel de crancena, si Ion Iliescu n-a miscat un deget pentru a intrerupe obiceiul pamantului. Dimpotriva, l-a desavarsit. Si adancit - la un moment dat nu mai era vorba numai despre a inlocui oamenii CDR din functii, ci s-a ajuns la dispute intre directorii care-l iubeau pe Ion Iliescu si cei care-l sustineau pe Adrian Nastase.

Devenise o ocupatie banoasa sa conduci o institutie a statului, ca era la nivel central sau local. Si care a fost rezultatul? Au observat si restul partidelor, prin urmare in 2004, povestea s-a reluat si mai violent, pentru a fi adusa la perfectiune in 2008.

Cine este pionierul? Ion Iliescu de pe Marte. Sa mai spuna cineva ca omenirea a aparut fara interventia extraterestrilor, ca-l mananc!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ion Iliescu PSD coruptie, #Iliescu Vanghelie PSD, #Ion Iliescu presedinte Romania , #PSD