Ion Iliescu se retrage din toate functiile detinute in PSD

Marti, 16 Februarie 2010, ora 13:11
7395 citiri
Ion Iliescu se retrage din toate functiile detinute in PSD
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru Ziare.com, ca sambata, la Congresul PSD, o sa le aduca la cunostinta colegilor de partid hotararea sa de a se retrage din toate functiile detinute in partid.

"Am si eu 80 de ani asa ca ma retrag din orice functie din partid. Am zis ca la 80 de ani sa imi calculez mai bine timpul. Vreau sa ma retrag din aceste chestiuni", a declarat Ion Iliescu pentru Ziare.com.

El a mai declarat ca decizia sa nu are nicio legatura cu faptul ca Adrian Nastase, cel pentru care isi anuntase sustinerea, a decis sa isi retraga candidatura pentru functia de presedinte al PSD.

El a precizat ca intr-o oarecare masura decizia lui a fost influentata si de ceea ce s-a intamplat ieri in Comitetul Executiv al partidului si a spus ca este ingrijorat de ceea ce se intampla acum in partid.

"Suparat sunt, pentru ca in orice structura exista si suparari. Pot fi si pareri diferite. Si sunt mai mult ingrijorat de cursul mai multor decizii dar asta se va discuta la Congres, ne vom lamuri", a mai declarat Ion Iliescu.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu va reveni asupra acestei decizii indiferent cine va castiga alegerile interne din partid, la congresul de sambata.

"E o chestiune care tine si de situatia de fapt. Adica, fac totusi 80 de ani. Pot eu sa arat bine dar una e ce arati si alta e ce simti. Oricum nu aveam o functie in partid, aveam aceasta calitate de presedinte de onoare care imi dadea posibilitatea sa particip la reuniuni", a mai declarat Ion Iliescu pentru Ziare.com.

E posibil sa ma retrag chiar din Congres

Fostul presedinte al PSD a declarat la Antena3 ca ramane atasat stangii romanesti si ca soarta PSD nu il lasa indiferent, dar spera ca acest partid sa nu isi slabeasca potentialul in urma rezultatelor Congresului.

Ion Iliescu spune ca ceea ce il nemultumeste cel mai tare este "esenta discutiilor pe marginea statutului care risca sa transforme partidul intr-o grupare de grupuri care se lupta intre ele (...) Se vine cu o formula care e paguboasa in sine, ca sa se aleaga echipe(...)Pe noi ne uneste intr-un partid un crez comun. Acum se formeaza 3-4-5 grupe, una castiga toate celelalte sunt excluse ".

"Faptul ca nu prea au fost receptivi membrii Comitetului Executiv la aceste opinii m-au determinat sa imi regandesc pozitia.(...) Nici pana acum nu aveam functii active. Locomotiva nu mai sunt demult", a mai explicat liderul de onoare al PSD.

Acesta a mai spus ca situatia inca se mai poate schimba, in special la Congres, unde, daca lucrurile nu vor evolua in sensul bun, s-ar putea chiar retrage de la lucrari.

"Congresul poate sa schimbe si sa revenim la pratica normala si principiile statutare dupa care a mers acest partid in ultimii 20 de ani(...)si Congresul sa accepte doar acele modificari acceptabile", a mai explicat Iliescu, exprimandu-si speranta ca se va evita "o ruptura periculoasa" la Congres.

Intrebat daca va sustine o echipa Diaconescu-Ponta, Iliescu s-a declarat inca o data impotriva acestei idei de liste de candidaturi, precizand foarte clar: "e posibil sa ma retrag chiar din Congres".

"Nu tin sa fiu presedinte de onoare"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marti pentru NewsIn ca nu este interesat sa fie mentinuta in Statutul partidului functia sa si ca aceasta a fost introdusa "din anumite considerente conjucturale" la ultimul congres.

"Eu nu sunt neaparat interesat sa ma exprim pentru mentinerea macar a acestei functii. Adica este o chestiune la care eu personal nu tin foarte mult, ea a fost introdusa la congresul anterior din anumite considerente conjuncturale, altminteri personal nu tin foarte mult la aceasta chestiune", a spus Iliescu, intrebat daca este posibil sa anunte la congres retragerea din aceasta functie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iliescu presedinte onoare, #Iliescu Congres PSD 2010 , #PSD