Motiunea de cenzura a picat - Ion Iliescu: Opozitia si-a facut iluzii (Video)

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 22:01
2255 citiri
Motiunea de cenzura a picat - Ion Iliescu: Opozitia si-a facut iluzii (Video)
Foto: Realitatea TV

Opozitia si-a facut iluzii in privinta trecerii motiunii de cenzura, este de parere fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

"Si-au facut putine iluzii, eu as fi fost mai sceptic. N-am vrut sa ma pronunt pana acum, dar oportunismul la romani este inca foarte puternic", a declarat Ion Iliescu, miercuri seara, la Realitatea TV.

"Ei vor sa-si pastreze camasa, o pozitie mai confortabila la guvernare, decat sa faca un act de curaj", a adaugat Iliescu.

Potrivit spuselor sale, situatia se va agrava in lunile urmatoare, din cauza anotimpului rece, cand se vor majora cheltuielile romanilor.

Iliescu asteapta ca oamenii sa iasa in strada ca in '89

Desi, miercuri, au iesit in strada aproximativ 30.000 de persoane, Ion Iliescu s-a aratat oarecum dezamagit de faptul ca nu au fost mai multi locuitori ai Capitalei. "Ar fi de discutat in legatura cu prezenta cetatenilor Bucurestiului, pentru ca toti se plang, dar fermitatea exprimarii publice, in strada, o au mai putin", a spus fostul presedinte al Romaniei.

Totusi, Iliescu le-a gasit bucurestenilor si o scuza, in faptul ca, deocamdata, se afla in faza in care acumuleaza nemultumirile, urmand, probabil, o "explozie similara celei din 1989, daca lucrurile se lasa spre degradare".

De asemenea, Iliescu insista ca Guvernul ar trebui sa "aplece urechea" la vocea strazii, deoarece votul din Parlament nu reflecta situatia cetatenilor. "Daca guvernantii isi fac toate socotelile pe acest oportunism si al cetatenilor gresesc profund, pentru ca lucrurile se vor agrava", a spus fostul presedinte.

"Nu cred ca Guvernul a castigat credibilitate. Ar face o foarte mare greseala sa judece numai voturile parlamentarilor. Ei sunt motivati sa-si apere locurile lor de parlamentari si cei mai multi se vor stradui sa-si protejeze acest loc pana la finalul mandatului. Dar nemultumirea cetatenilor creste si Guvernul va gresi daca nu ii ia in seama", a completat acesta.

Protestatarii au fost impiedicati sa ajunga in Bucuresti

In opinia sa, unul din motivele pentru care manifestatia de miercuri, pentru care Opozita anuntase cel putin 80.000 de persoane, nu a avut asa mare succes este reprezentat si de presiunile facute de autoritati, pentru a impiedica oamenii sa ajunga in Bucuresti.

"Cand am venit la Iasi am aflat ca s-au facut presiuni foarte mari din partea factorilor guvernamentali si a autoritatilor asupra agentilor economici care angajau autobuze pentru transportul cetatenilor. Aseara (marti - n.r.), ministrul de Interne a dat niste dispozitii foarte dure fata de deplasarea cetatenilor. Este o explicatie", a spus Iliescu.

In ciuda faptului ca PSD si PNL nu au reusit sa stranga destule voturi pentru a darama Guvernul, Iliescu nu-i invinuieste de acest lucru pe liderii celor doua partide.

"Nu se poate reprosa nimic Opozitiei. Deocamdata exista o majoritate fragila care sprijina Guvernul. Ramane termenul legal al alegerilor din 2012. Cred ca au fost de buna credinta ambii lideri, in speranta ca pot sa fie si in partidul de guvernamant oameni care sa fie sensibili la argumente, care vin din suferinta oamenilor", a incheiat Iliescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ion Iliescu motiune cenzura, #motiune cenzura Guvern Boc , #PSD
Comentarii
Poza bossy
bossy
rank 2
Iliescu vrea ca oamenii sa iasa in strada ca-n 89 si sa moara ca prostii
Poza Roro
Roro
rank 2