Revine Iliescu in fruntea PSD?

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 09:37
10537 citiri
Revine Iliescu in fruntea PSD?

Dupa ce au existat informatii cum ca Ion Iliescu ar urma sa preia interimar sefia PSD, liderii partidului au dezmintit aceasta informatie.

Publicatia online Comisarul.ro, cunoscuta pentru ca recent a lansat mai multe zvonuri neconfirmate, a informat fara nicio sursa credibila ca fostul sef de stat ar urma sa preia interimar conducerea PSD pana la congresul care va stabili noua echipa din fruntea partidului, iar premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea ar urma sa faca pasul inapoi.

"Informatia nu este adevarata. Nu am avut aceasta discutie in cadrul PSD. In ce priveste reorganizarea partidului ne vom putea pronunta dupa intrunirea Comitetului Executiv National al PSD, pe care o vom avea joi", a declarat Liviu Dragnea, pentru Bursa. Presedintele executiv al PSD a subliniat ca publicatia Comisarul.ro nu poate fi luata in considerare.

La randul sau, vicepresedintele PSD, deputatul Ion Mocioalca, a precizat pentru sursa citata ca: "Nu au existat discutii in interiorul PSD privind revenirea lui Ion Iliescu la conducerea partidului. Indiferent prin ce momente ar trece partidul nu putem sa facem recurs la Ion Iliescu. Nu este fezabil un proiect cu Ion Iliescu, la conducerea partidului. PSD este in stare, in orice moment doreste, sa-si organizeze un congres. In tara noastra, zvonistica este la ea acasa".

Iliescu vrea congres extraordinar si nu crede in alegerile anticipate

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat, vineri, ca e nevoie de un congres extraordinar dupa infrangerea in alegerile prezidentiale.

"Eu am si lansat aceasta idee, de fapt e o chestie firesca, va trebui (sa fie convocate - n.red.) organele executive de partid si apoi un Congres, cred eu, special, sa faca o analiza serioasa si sa traga concluziile cuvenite, cum anume... Parerea mea e ca se impune un Congres tocmai pentru a da un semnal de mobilizare a fortelor de care dispune partidul", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

Intrebat daca e necesara si schimbarea conducerii PSD, Iliescu a raspuns: "Asta e altceva. Se va discuta si...".

"Eu nu vreau sa dau calificative nimanui - dar este perceptia electoratului, deci trebuie sa stam sa analizam mai atent si asta trebuie sa o faca oamenii responsabili din partid. De aia am spus sa fie si un CExN, sa fie si un Consiliu, poate si un Congres extrordinar care sa analizeze si sa dezbata si sa traga toate concluziile cuvenite la nivel de centru si de organizatii locale in ce priveste programul partidului pentru perioada urmatoare, ca urmeaza doi ani nu usori si alegerile parlamentare din 2016", a mai declarat el.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Iliescu sef PSD, #Iliescu conducere PSD, #Iliescu congres PSD , #PSD