Sandru: Fie Iliescu e potent, fie colegii lui sunt impotenti (Video)

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 16:50
3069 citiri
Sandru: Fie Iliescu e potent, fie colegii lui sunt impotenti (Video)

Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a anuntat marti ca formatiunea sa a sistat unilateral negocierile cu PSD, din cauza opozitiei lui Ion Iliescu fata de o alianta PSD-PC-PIN.

Sandru a mai spus ca social-democratii sunt incapabili sa i se opuna lui Ion Iliescu si ca fostul presedinte vrea raul PSD, transmite, marti, NewsIn.

Sandru a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca PIN nu a putut accepta conditiile puse de PSD, anume ca ea si alti colegi sa candideze in numele social-democratilor si sa se inscrie in partid, pentru ca un asemenea gest ar echiva cu "prostitutia politica".

Deputatul a mai declarat ca principalul motiv pentru care nu poate accepta o colaborare cu PSD este impotrivirea presedintelui de onoare Ion Iliescu, fata de o colaborare cu PIN.

"Fie Iliescu e un batran extrem de potent si ma refer la potenta sa politica, fie colegii sai, care nu i-au explicat cat de importanta e alianta asta cu PIN-ul, sunt impotenti", a rezumat Sandru explicatiile esecului negocierii dintre cele doua formatiuni.

Lavinia Sandru a mai spus ca fostul presedinte al Romaniei se opune PIN din doua motive: in Statutul PIN exista un paragraf prin care se stabileste interdictia acordarii calitatii de membru fostilor nomenclaturisti PCR, pe de o parte, si pe de alta parte razboiul "pe viata si pe moarte" dus impotriva lui Iliescu de catre presedintele PIN, Cozmin Gusa.

Despre Iliescu, Sandru a mai spus ca nu-si doreste sa-l vada pe Mircea Geoana premier si ca de fapt nu doreste binele PSD. "Celor de la PSD le este foarte greu pentru ca Ion Iliescu a transmis mesajul foarte clar: nu vrea sa auda de PIN, de Lavinia Sandru, nici de Cozmin Gusa".

Lavinia Sandru a precizat ca l-a anuntat pe Mircea Geoana ca il elibereaza "de greutatea negocierilor cu PIN" si le-a multumit celor din PSD care au dat semnale pozitive fata de o colaborare cu partidul sau.

"La scoala de vara spuneau ei pe la colturi ca nu e momentul, ca o candidatura a mea impotriva Elenei Udrea ar putea sa-l supere pe Traian Basescu. Probabil stiau ei mai bine ce e cu dosarul lor", a mai spus deputatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Lavinia Sandru, #Sandru, #PIN, #PSD, #Ion Iliescu , #PSD