Toni Grebla: Iliescu ar trebui sa preia conducerea partidului pentru un an

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 16:40
1810 citiri
Toni Grebla: Iliescu ar trebui sa preia conducerea partidului pentru un an

Ion Iliescu ar trebui sa preia, interimar, conducerea partidului timp de un an, a declarat, duminica, senatorul PSD de Gorj Toni Grebla, care a adaugat ca aceasta solutie va fi discutata in partid dupa Sarbatori.

Iliescu cred ca ar putea fi solutia ideala pentru partid, in conditiile in care este capabil sa organizeze, intr-un an de zile, un congres pentru alegerea altei conduceri, fara sa favorizeze pe nimeni, deci nu vor fi certuri in partid.

Grebla adauga ca in anul 2010, se poate reorganiza partidul si se pot face pregatiri pentru anul electoral 2012, cand au loc alegeri parlamentare si locale.

Momentan insa, Grebla sustine ca doar apropiatii sai se gandesc la solutia Iliescu, pe care o va propune in grupul parlamentar si apoi in structurile de conducere ale partidului.

In replica, Ion Iliescu a declarat pentru Mediafax ca nu intentioneaza sa ocupe functii executive in PSD, insa a evitat sa comenteze pe fond propunerea senatorului PSD Toni Grebla, ca actualul presedinte de onoare sa asigure conducerea partidului pentru o perioada de un an, interimar, dupa care sa se organizeze un congres care, statutar, ar trebui sa aiba loc pana in aprilie 2010.

"Vom vedea, vom discuta. Este un partid democratic, fiecare are dreptul sa exprime opinii. Prezenta mea in PSD este una morala si nu este nevoie sa imi asum functii executive", a declarat Ion Iliescu.

El a mai afirmat, pentru Gandul, ca daca ar fi avut 75 de ani, nu s-ar fi dat inapoi de la o astfel de provocare. "Nu mai am 75 de ani. Atunci m-as fi angajat la un interimat de doi ani. La 80, nu ma mai angajez nici macar la unu de un singur an", a spus presedintele de onoare al PSD.

Situatia in PSD a devenit tensionata dupa ce Mircea Geoana a pierdut alegerile prezidentiale, mai multi membri sustinand ca acesta nu mai poate conduce partidul.

Desi Geoana a primit un vot de incredere in Comitetul Executiv, liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a votat impotriva, sustinand ca Geoana ar trebui sa-si dea demisia pentru prestatia rusinoasa din campania electorala. Miron Mitrea sustine si el schimbarea lui Geoana, spunand ca este nevoie de intinerirea partidului.

Adrian Nastase, al carui nume este vehiculat, alaturi de cel al lui Mitrea, pentru a sefia partidului, sustine ca schimbarea lui Geoana nu ar fi oportuna n aceasta perioada si s-ar asemana cu eliminarea unui general din fruntea armatei care a pierdut razboiul, iar aceasta situatie presupune riscul destramarii armatei

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Grebla Iliescu conducere, #Iliescu conducere PSD , #PSD