Adevaratii teroristi ai Revolutiei trebuie condamnati

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 20:27
9155 citiri
Adevaratii teroristi ai Revolutiei trebuie condamnati

Au trecut, cine stie cum sau cand, 27 de ani de la tragica revolutie romana din decembrie 1989 si justitia noastra se incapataneaza sa nu raspunda la cea mai importanta intrebare: cine a tras in noi?

Asta desi numele adevaratilor teroristi din '89 nu sunt deloc dificil de aflat.

Chiar daca s-au scurs anii si multi dintre responsabili au plecat dintre noi, probabil nu in lumea celor drepti, Justitia este datoare sa ni-i arate. Nu ca pe niste tapi ispasitori, ci pentru a oferi consolare unei natii aflate in deriva de 27 de ani.

Am inceput sustinand ca adevaratii teroristi nu sunt deloc necunoscuti si continui spunand ca multe dintre actiunile lor criminale din acea perioada pot inca fi probate.

Daca ne punem de acord ca, in 1989, in centrele revolutionare importante din Romania, n-au existat sirieni sau ugandezi parasutati de nu se stie cine ca sa impuste luptatorii pentru libertate, daca suntem de acord ca n-au existat salvari cu teroristi care spintecau gravide si care rapeau copii, daca, in fine, suntem de acord ca n-a mers nimeni sa otraveasca rezervoarele de apa potabila ale poporului, principalii vinovati ai macelului ce a urmat fugii Ceausestilor sunt raspandacii de zvonuri.

S-a scris mult despre cazul luptatorilor USLA omorati din ordinul ministrului Apararii din acea perioada. Dincolo de informatiile inca discutabile despre statutul de agent secret sovietic al lui Nicolae Militaru si ura sa pentru colonelul Trosca, raman faptele.

Ministrul Apararii a solicitat interventia trupelor antitero la sediul foarte bine aparat al ministerului, acolo unde acestia au fost intampinati cu foc si omorati pe capete.

Care a fost scopul? Repet, trecand poate prea usor peste acest scenariu ce imi pare usor romantat, uslasii au fost transformati in teroristi si au dat legitimitate tuturor dezinformarilor foarte bine calculate transmise catre populatie.

Iar scenariul acesta simplu a fost repetat de mai multe ori. Ca si in cazul USLA, au existat alte trupe care au fost solicitate oficial pentru a interveni la un obiectiv ce ar fi in pericol.

Celor aflati deja la obiectiv li s-a transmis, foarte probabil pe aceleasi canale, ca vor fi atacati de teroristi. Asa s-a ajuns ca militarii romani sa se omoare pe capete, iar populatia sa aiba impresia cat se poate de reala ca teroristii umbla printre revolutionari.

Stiti cine sunt adevaratii teroristi ai Revolutiei din 1989? Sunt cei care au trimis trupele sa lupte unele impotriva altora, sunt cei care au impartit arme civililor fara nici macar o urma de control, sunt cei care au aparut la postul public de televiziune si au indemnat oamenii sa iasa in strada pentru a apara Revolutia de, ei bine, nimeni!

Si stiti ce mai au in comun acesti teroristi?

Au in comun faptul ca toti au lucrat, direct sau indirect, interesati sau dezinteresati, pentru instaurarea regimului Iliescu - FSN in Romania.

Iliescu, la aniversarea Revolutiei: Nu tot ce am trait in comunism a fost rau

Daca nu ar fi fost toate aceste actiuni de dezinformare, de panicare deliberata a populatiei, de ucidere in masa, nimeni nu poate spune ca Ion Iliescu si apropiatii sai ar mai fi ajuns sa preia fraiele puterii.

Revin la ideea de la inceput. Justitia romana, asa cum este ea in momentul de fata, are o datorie, as indrazni sa spun sacra, fata de poporul pe care il reprezinta, sa ii prezinte adevarul crud al evenimentelor din 1989.

Sigur, o condamnare postum pentru Nicolae Militaru, omul parasutat de Iliescu in fruntea Ministerului Apararii, sa nu uitam, nu ar insemna mult, acesta fiind mort de 20 de ani deja. Dar ar insemna enorm pentru noi, restul, sa stim adevarul.

Si nu va fi usor, mai ales pentru cei care au "trait" Revolutia, sa afle ca au fost pacaliti ca niste copii de gradinita de o mana de indivizi dornici de a pune mana pe putere, fara a schimba prea mult din angrenajul perfect de control al fostului regim, insa chiar si ei trebuie sa priveasca adevarul in fata.

Trebuie pentru ca macar generatiile urmatoare sa aiba sansa de a invata din greselile noastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#teroristi revolutie 1989 , #Revolutie