Evacuata din sediu, Asociatia 21 Decembrie 1989 a tinut sedinta in strada cu scandari anti-Iliescu

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 14:58
2311 citiri
Evacuata din sediu, Asociatia 21 Decembrie 1989 a tinut sedinta in strada cu scandari anti-Iliescu
Foto: captura YouTube/cristinalro (Arhiva)

Zeci de membri ai Asociatiei 21 Decembrie 1989 s-au strans, sambata, pe trotuarul din fata sediului organizatiei de pe strada Batistei, nemultumiti ca isi vor pierde sediul. Ei au scandat lozinci impotriva fostului presedinte Ion Iliescu.

Presedintele Teodor Maries a spus ca Ion Iliescu este vinovat de moartea tinerilor care au iesit in strada la Revolutia din 1989.

"In aceasta saptamana ne-a umilit si l-am invitat la sedinta Adunarii Generale Ordinare si nu a venit. Deci mergem noi pana la el. (...) A umilit o tara intreaga, nu pe noi, pe noi ne-a umilit permanent 26 de ani, dar sa ii umileasca si pe morti asta nu acceptam si mergem pana la domnia sa (Ion Iliescu - n.red.) ", a spus Maries, in fata sediului asociatiei.

Iliescu se opune redeschiderii dosarului Revolutiei: Am trecut peste ele. Sa stam sa tot plangem mortii...

Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei 21 Decembrie 1989, sediul acesteia a fost executat in aceasta saptamana, iar Adunarea Generala Ordinara a fost convocata sambata pe trotuarul din fata sediului Asociatiei, intrucat Statutul organizatiei si OUG 26/2000 privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor nu permit schimbarea datei, orei si locului desfasurarii unei adunari generale.

Asociatia "21 Decembrie", evacuata de executorii judecatoresti

Aberatia zilei: Revolutionarii, din nou in strada. "Mi-au pus statuia lui Coposu in brate. Dispareti de aici!"

Consiliul Director al Asociatiei 21 Decembrie 1989 i-a invitat pe Ion Iliescu si Petre Roman sa participe la lucrarile Adunarii Generale Ordinare.

Potrivit lui Maries, cei doi invitati ar fi avut ocazia sa sustina "prelegeri cu privire la deciziile pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in Dosarele referitoare la perioada infractionala decembrie 1989 - iunie 1990".

Parchetul General va reanaliza dosarul Revolutiei

Fostul presedinte Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, a revenit joi asupra unei afirmatii pe care a facut-o la Palatul Parlamentului in ceea ce priveste Revolutia, aratand ca regreta faptul ca o "exprimare eliptica poate suna drept indiferenta fata de rudele celor care si-au pierdut viata in decembrie 1989".

"La sfarsitul intalnirii de la Palatul Parlamentului, dedicata formarii CPUN, prima institutie a noii democratii romanesti, am raspuns unor intrebari ale presei legate de intentia redeschiderii dosarului 'Revolutia din decembrie' si unor decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului privitoare la plangerile unor rude ale victimelor din decembrie 1989. Revolutia Romana a fost un eveniment extrem de complex si a spune ca poti sa-l cuprinzi intr-un dosar inseamna a ignora o intreaga realitate.

Orice sentinte ar da un tribunal sau altul, ele nu inseamna ca reprezinta adevarul despre Revolutie. Sunt doar solutii particulare, date unor cazuri particulare.

Iar acolo unde au fost identificati vinovati de represiune, acestia au fost judecati si condamnati. Nu pentru o vina in general, ci pentru fapte concrete. Regret faptul ca o exprimare eliptica, in contextul acestei discutii, poate suna drept indiferenta fata de suferinta rudelor celor morti in acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am facut pentru cinstirea memoriei lor sta dovada ca nu este vorba de indiferenta sau de lipsa empatiei", a scris Ion Iliescu joi pe blog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Asociatia 21 Decembrie sediu, #revolutionari lozinci Iliescu , #Revolutie