Iliescu, "teroristii" de la Revolutie: Dracu' stie cine erau

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 09:31
4613 citiri
Iliescu, "teroristii" de la Revolutie: Dracu' stie cine erau
Foto: rishtimes

Ion Iliescu, un personaj cheie al Revolutiei de la 1989, a declarat ca nu stie de unde a aparut ideea cu teroristi si cine erau acestia.

"A aparut aceasta idee de teroristi. Dracu' stie cine erau astia", a declarat Iliescu, potrivit Gandul.

Generalul Nicolae Militaru este unul dintre cei care au lasanat ideea ca teroristii veneau din randurile Securitati.

"Noi atunci am banuit Securitatea. Si am pus Securitatea sub controlul Armatei. Am cautat sa depistam structurile interne ale Securitatii. Ne-a dus gandul spre structura asta speciala de lupta antitero. Nu s-a putut proba", a mai spus Ion Iliescu.

82 de soldati de la o unitate din Campina a fost trimisi, printr-un ordin venit de la Ministerul Apararii, sa intareasca paza aeroportului Otopeni, insa din cauza zvonurilor ca ar exista teroristi cei care aparau deja Otopeniul au deschis focul asupra unor copii nevinovati, 40 murind pe loc, alti 18 au si astazi urmele gloantelor. "Masacrul de la Otopeni a fost premeditat... niste criminali, care au nume si prenume, in mod voit, au luat viata copiilor nostri, care erau militari in termen, cu nici trei luni de armata", povesteste tatal unui dintre militarii morti.

"M-am intins pe burta pentru ca nu simteam piciorul stang si m-am prins de colegii mei care erau morti si m-am tras cu mainile de hainele lor. Auzeam gloantele suierand pe la urechile mele si, jos fiind, m-a lovit un alt glont. La un moment dat, a aparut un ofiter si a inceput sa ma bata cu piciorul in cap, si-mi tot spunea: Teroristule! Pentru ce luptati voi aici, ma? Ce cautati, ma, aici? A chemat un militar si a zis: Bai, impusca-l pe asta!", isi aduce aminte Ionel Dumitru, un alt militar, ce a fost impuscat cu sase gloante.

Nimeni nu ii vazuse pe teroristi, insa la televizor erau descrisi ca fiind "imbracati in negru, cu barba, sunt dotati cu aparatura ultraperformanta, ca trag de peste tot, din elicoptere, de pe blocuri, ba chiar si din gurile de canal". In urma descrierii, un student la medicina, venit dintr-o tara din Orientul Mijlociu a fost impuscat pe strada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#IOn Iliescu teroristi revolutie, #teroristi revolutie 1989 , #Revolutie