Ion Iliescu il apara pe Emilian Cutean, condamnat la inchisoare

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 10:31
3065 citiri
Ion Iliescu il apara pe Emilian Cutean, condamnat la inchisoare
Foto: Arhiva

Fostul presedinte Ion Iliescu i-a luat apararea lui Emilian Cutean, pe care el l-a numit sef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, si a primit o condamnare definitiva la cinci ani de inchisoare.

"Este un om corect, este o eroare grava. Nu cunosc detaliile dosarului, dar cunosc omul. Este primul revolutionar veritabil. Nu este omul care sa se fi imbogatit de pe urma revolutionarilor, au facut altii, dupa el", a declarat Ion Iliescu pentru

Romania Libera.

Fostul presedinte a spus ca il cunoaste pe Cutean din 1989 si ca a avut intotdeauna o parere foarte buna despre el.

"Am vorbit cu el chiar si astazi. Era daramat omul, saracul. Eu n-am cum sa intevin in justitie, dar vom vedea cum poate fi ajutata familia lui", a mai spus Iliescu.

Fostului sef al SSPR, Emilian Cutean, i-a fost respins recursul de catre Curtea de Apel, facut de acesta impotriva sentintei date de Tribunalul Bucuresti, care il condamnase la cinci ani de inchisoare, cu executare.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare

Cutean este acuzat ca, la cateva zile dupa ce a fost demis din functie, a fraudat institutia cu suma de 200.000 de lei. Cutean solicitase suma respectiva de la bugetul de stat pentru program de actiune al SSPR, care privea probleme sociale ale revolutionarilor: subventii pentru investitii, materiale sanitare, tabere pentru copiii revolutionarilor, aniversarea a 15 ani de la Revolutia din decembrie 1989.

In schimb, a folosit o parte din bani pentru plata chiriei restante pentru imobilul in care functiona asociatia sa - Club 22 - si in care Cutean locuia. Restul banilor i-a pus intr-un cont, potrivit acuzarii.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ion Iliescu Emilian Cutean, #Ion Iliescu revolutie , #Revolutie