Ion Iliescu: Nu ii e rusine? E un iresponsabil domnul Basescu!

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 11:57
7813 citiri
Ion Iliescu: Nu ii e rusine? E un iresponsabil domnul Basescu!

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a catalogat marti drept 'iresponsabil' pe seful statului pentru afirmatiile legate de implicarea sa in Revolutia din 1989 si Mineriada din 13-15 iunie 1990.

"Nu ii e rusine? E un iresponsabil domnul Basescu, daca face asemenea declaratii, si este regretabil pentru politica pe care o face. Face jocul unor provocatori ca Radu Moraru la care a fost in emisiune", a declarat pentru Agerpres fostul sef de stat.

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni seara, intr-o emisiune la B1TV, ca Ion Iliescu "are o responsabilitate" fata de cei care au murit la Revolutia din 1989 si la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

"Iliescu are responsabilitatile lui (...) Oricat vrea sa apara ca ingerasul luminos al Revolutiei, Iliescu are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit la Revolutie ca si la Mineriada din 13-15 iunie 1990", a afirmat Traian Basescu.

El a mai spus ca nu crede ca au existat teroristi la Revolutie si a mentionat ca este de acord cu desecretizarea dosarelor Revolutiei.

"Exista acest interes: desecretizarea dosarelor Revolutiei. Nu mai exista o foaie de interes care sa nu fie desecretizata. De fapt, marea miza era sa se afle ce au facut unitatile militare. Si se stie acum ce au facut, cate cartuse au tras, cate grenade, cate trupe au fost in strada, din ordinul cui au iesit. Sunt la dispozitie publica practic", a mai spus seful statului.

Presedintele a mai explicat ca au ramas cateva pagini de dosar nesecretizate, din motiv de siguranta nationala, cum ar fi cele in care sunt prezentate retelele de comunicatii.

"Retelele de comunicatii din momentul Revolutiei sunt si acum, numai ca acum exista alta tehnologie, dar traseul lor este acelasi. Aceste lucruri nu pot fi facute publice pentru ca sunt sistemele de comunicatii speciale, cu amplasamentele centrelor de transmisie, retransmisie, ele au fost cerute de procuror si sunt in dosarul procurorului. Acestea sunt de importanta strategica. Oricine ar sti pe unde trec cabluri, unde-s puncte de amplificare a semnalului, unde e fibra optica", a explicat presedintele.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#iliescu Basescu Revolutie, #Iliescu Basescu iresponsabil, #Iliescu Basescu mineriade , #Revolutie