Ziare.com

Scrisoare de revolta catre Parchet privind Dosarul Revolutiei: Unde sunt securistii care au tras in multime?

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 23:57

   

Scrisoare de revolta catre Parchet privind Dosarul Revolutiei: Unde sunt securistii care au tras in multime?
Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, alaturi de 11 personalitati, i-au trimis procurorului general Augustin Lazar o scrisoare deschisa in care il intreaba de ce lipsesc din dosarul Revolutiei, trimis recent la instanta, tocmai securistii care au tras in multime in decembrie '89.

In dosarul Revolutiei din decembrie 1989, procurorii militari i-au trimis in judecata doar pe fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu si generalul Iosif Rus, fost sef al Aviatiei Militare.

"Cu stupefactie am observat ca din acest rechizitoriu lipsesc cu desavarsire principalii vinovati pentru cele peste 1.200 de victime ale Revolutiei - respectiv membrii Departamentului Securitatii Statului", se arata in scrisoarea citata.

Semnatarii arata ca e "o insulta" pretentia ca nu a tras nimeni cu buna stiinta in revolutionari.Redam integral scrisoarea deschisa transmisa Ministerului Public:

Domnilor procurori,

Am citit cu atentie comunicatul Ministerului Public si declaratiile legate de finalizarea dosarului Revolutiei. Cu stupefactie am observat ca din acest rechizitoriu lipsesc cu desavarsire principalii vinovati pentru cele peste 1.200 de victime ale Revolutiei - respectiv membrii Departamentului Securitatii Statului.

Din cercetarea arhivelor C.N.S.A.S. si a unui numar semnificativ de declaratii ale martorilor am putut constata ca exista un bogat material istoric si suficiente probe juridice (documente si marturii), care incrimineaza profund si covarsitor Securitatea. O parte din aceste probe au fost prezentate detaliat in decembrie anul trecut, in Noua Revista de Drepturile Omului, in studiul extins: "Cine a tras in noi dupa 22" (care poate fi consultat AICI).

Acesta demonstreaza ca vinovatii pot fi identificati cu usurinta dupa tipul de munitie folosita si probele prezentate, si ca ei au facut parte din Directiile si Unitatile Securitatii - in principal U.S.L.A., Directia a V-a, dar nu numai.

Pe data de 31 ianuarie a.c., impreuna cu alte cateva sute de semnatari, am adresat sectiei Parchetelor Militare o petitie prin care am cerut adevarul despre Revolutie si dreptatea pentru victime, in lumina probelor care dovedesc direct si neechivoc vinovatia Securitatii. Este vorba de documente gasite sau publicate in ultimii ani, sute de marturii ignorate sau obliterate ale participantilor directi, documente si marturii din procesul lotului Timisoara, cat si alte documente descoperite inca mai recent in arhivele C.N.S.A.S. si alte arhive publice.

Acest intreg probatoriu, care a fost oferit si procurorilor militari, demonstreaza fara putinta de tagada ca cei care au tras, in logica represiunii si cu intentia neutralizarii, in revolutionari, inclusiv dupa 22 decembrie 1989, conform unui plan bine stabilit pentru a crea starea de panica si teroare, pentru a-i izgoni de pe strazi si stavili procesul revolutionar, au fost organele de Securitate si aliatii sai institutionali.

Acest adevar a fost camuflat timp de 30 de ani chiar de aparatul de dezinformare al Securitatii. Am prezentat dovezi clare ca inca din decembrie 1989, Securitatea a incercat sa-si musamalizeze actiunile si sa stearga urmele (de exemplu, gloantele de calibru 5.62 gasite in trupul victimelor ucise sau ranite cu arme usoare, de lupta de gherila, despre care exista dovezi certe ca se aflau in dotarea Securitatii, si martorii spun ca nu existau in dotarea fortelor MApN; cadavrele teroristilor sau cei prinsi si eliberati, cu legitimatii de U.S.L.A., Directia a V-a sau trupe de Securitate; focurile de arme din casele conspirative sau casele de lucru, din locuintele ofiterilor de Securitate, sau blocuri civile; focuri trase de securisti in civil sau in salopete negre, multi cu trei randuri de haine - inclusiv cu deghizari in ofiteri de armata - focuri trase asupra unitatilor militare, M.Ap.N.-ului, C.C.-ului, Televiziunii, si a demonstrantilor din piete si strazi, etc.).

Aceste probe totusi exista. Chiar daca s-a incercat eludarea lor printr-o masiva campanie de dezinformare, prin care vina a fost transferata, conform strategiei Securitatii si a lui Ceausescu insusi, intai asupra strainilor ("turistii sovietici") - apoi asupra unei nebuloase conspiratii K.G.B. - F.S.N. - M.Ap.N.

In lumina probelor amintite si a memoriei generatiei care a trecut prin Revolutie, asertiunea Parchetului Militar ca "Departamentul Securitatii Statului, incepand cu data de 22.12.1989, orele 16:00" ar fi trecut de partea Revolutiei sau "s-ar fi pus la dispozitia Consiliului Frontului Salvarii Nationale si conducerii acestuia" nu este o dovada de respect, ci o desconsiderare pentru amintirea martirilor din decembrie 1989. In plus, afirmatia ignora ordinele secrete, planurile operative si strategiile de actiune in situatii de tipul celei conturate de revolta populara din decembrie 1989.

Dincolo de cele 3.330 de volume trimise in instanta, intrebarea ramane, cine a tras in noi dupa 22? Exista memoria colectiva, filmele cu uslasiii care purtau trei randuri de haine, tragand din case conspirative, gloantele de calibrul 5.62 extrase din victime, din arme care conform probelor pe care le avem la dispozitie, rezulta ca se aflau in dotarea exclusiva a Securitatii - filmate si acestea, marturiile medicilor, ale familiilor victimelor si ale participantilor.

Poporul roman nu poate fi acuzat astazi nici de psihoza, nici de o fantasma sau amnezie colectiva. A pretinde ca securistii (luptatorii U.S.L.A., Directia a V-a si ai altor unitati) care au initiat actele de teroare si diversiune incepand din 22 decembrie 1989 nu ar fi existat, in pofida probelor enumerate, a legislatiei represive si a rolului institutional al D.S.S., este, in cel mai bun caz, o miopie juridica. Cu siguranta, nu un adevar juridic.

Daca, din contra, s-ar pretinde ca securistii au creat diversiunea actionand la ordinele conducerii F.S.N., respectiv ale inculpatilor, atunci se pune intrebarea legitima de ce nu au fost si acestia trimisi in judecata pentru crime impotriva umanitatii? Doar au executat un atac sistematic si generalizat impotriva populatiei civile. Iar ratiunile, chiar conform comunicatului Parchetului, au fost evident politice. Or, acestea sunt, dupa cum se stie, elementele constitutive ale infractiunilor contra umanitatii, retinute in sarcina inculpatilor.

Acuzarea unilaterala a noului nucleu de putere, privind coordonarea represiunii, in absenta oricarei interogatii privind initialele planuri de represiune, arhitectii acestora, constituirea lor in logica dictaturii comuniste care-si apara supravietuirea, nu face decat sa asigure impunitatea principalilor criminali - generalii Iulian Vlad, Neagoe, Ardeleanu, Ghita si toti ceilalti ofiteri de Securitate si agenti ai acesteia care au coordonat si executat cu buna stiinta si conform unui plan bine stabilit, actele de teroare si diversiune, atat dinaintea zilei de 22 decembrie, cat si dupa.

Domnilor procurori, unde sunt executantii diversiunii? Unde sunt arhitectii acesteia? Unde sunt planurile de actiune si coordonare teritoriala a fortelor Ministerului de Interne in neutralizarea Revolutiei? Unde este rolul generalilor amintiti si a celorlalti ofiteri de Securitate si agenti ai acesteia in "complexa activitate de dezinformare" ai carei specialisti erau? Ne indoim ca nu stiati de existenta Unitatii Speciale "D" (de dezinformare) a D.S.S., care avea exact aceasta misiune, de a mistifica adevarul si induce in eroare populatia, in special in cazul "luptei de rezistenta pe teritoriul vremelnic ocupat de inamic".

Daca pentru factorii de decizie ai M.Ap.N. scopul represiunii de dupa 22 decembrie ar fi fost "impunitatea dorita", atunci factorii de decizie din Securitate, principalul instrument de ingenunchiere a poporul roman pe toata perioada dictaturii comuniste, cu sange pe maini nu numai de la Timisoara, aveau o mult mai acuta nevoie de impunitate.

Mai mult, impunitatea de care avea nevoie Securitatea era si institutionala, nu numai individuala, doar a catorva generali de la varf. Armata romana fraternizase cu poporul inca din dimineata de 22 decembrie; episoade de fraternizare se derulasera la Timisoara inca din 20 decembrie. Fraternizari se regasesc nu numai in amintirea miilor de participanti la Revolutie, dar si in multe din filmele din decembrie '89.

Acesta a fost de altfel si motivul pentru care capii armatei, ajunsi in imposibilitatea de a controla trupele, au decis sa le retraga din orasul erou de pe Bega, si Romania a avut astfel primul sau oras eliberat de dictatura. Strigatul "Armata e cu noi!" reverbera pe strazile mai multor orase in acele zile. In schimb, Securitatea, ca institutie, avea motive temeinice sa intre in panica si sa-si caute cu orice pret impunitatea: era vorba de ura intregului popor pentru mizeria morala, delatiunea, umilinta si frica in care l-a subjugat timp de mai bine de 40 de ani.

A pretinde ca nu a tras nimeni cu buna stiinta, cu intentia de a ucide oameni nevinovati, ca Securitatea, care l-a aparat pe Ceausescu pana in ultima clipa, ar fi trecut exact pe 22 la ora 16:00 de partea poporului, a spune ca eroii Revolutiei romane au cazut victime in intregime "focului fratricid" - sunt tot atatea sfidari ale faptelor istorice, ale bunului simt si ale constiintei societatii; o insulta la adresa celor care ne-au redat libertatea in decembrie 1989.

Daca a existat, asa cum pretinde comunicatul Ministerului Public, "o ampla si complexa activitate de inducere in eroare", coordonata de "grupul de decizie politico-militara al C.F.S.N.", atunci cine a executat-o? Este posibil ca Sectia Parchetelor Militare sa pretinda, asa cum au facut-o si agentii de dezinformare ai Securitatii, ca intreaga masa de revolutionari, si armata romana care a pactizat cu acestia, "s-au impuscat intre ei ca prostii"?

Este posibila acuzarea generalului Nicolae Militaru ca ar fi incercat sa "evite tragerea la raspundere penala ca urmare a represiunii existente pana la 22 decembrie 1989", in conditiile in care nu exercitase nici o functie de raspundere in cadrul armatei inainte de 22 decembrie 1989, fiind dimpotriva, autorul unui apel neechivoc difuzat chiar in dupa amiaza zilei de 22 decembrie, apel adresat tocmai comandantilor in functie ai armatei, privitor la oprirea macelului?

Citind atent comunicatul, nu este de mirare ca s-a ajuns la astfel de confuzii. Comunicatul recunoaste ca procurorii "au pornit de la ideea ca responsabilitatea pentru victimele revolutiei nu este institutionala". Altfel spus, s-a pornit de la premisa ca principala institutie de represiune a regimului comunist, Securitatea, nu a avut nici o vina!

Domnilor procurori, consideram ca solutia prezentata in dosarul Revolutiei este aidoma legendelor plantate de apologetii Securitatii. Argumentul cantitativ, ca dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, iar rechizitoriul 3.280 de file nu sporeste credibilitatea acestui "masiv efort", in contextul in care principalii vinovati pentru acea crima in masa scapa astfel nepedepsiti, neanchetati si ne-acuzati.

Prin invocarea doar a unui "fenomen diversionist" si unei "psihoze teroriste" ca principali factori pentru victimele de la Revolutie, se face abstractie in totalitate atat de prezenta reala a autorilor din teren ai diversiunii ("teroristii") cat si de implicarea institutionala a Securitatii in evenimentele de dupa 22 decembrie.

Din perspectiva represiunii ziua de 22 decembrie nu reprezinta un reper. Intreg intervalul revolutionar a fost marcat distinctiv de reactia represiva a statului totalitar. Asa cum insusi Ministerul Public confirma, constructia impunitatii a avut ca motivatie camuflarea responsabilitatilor si complicitatilor din perioada 16-22 decembrie. In acest sens, ne simtim datori sa atragem public atentia ca si in perioada 16-22 decembrie, considerata de S.P.M. sub "autoritatea lucrului judecat", n-a fost stabilita intreaga gama de responsabilitati si complicitati in executarea represiunii.

Retorica solutionarii "cazului decembrie 1989" cu privire la "adevarul juridic", creeaza pentru societatea romaneasca imaginea falsa ca intreaga problematica a represiunii din 1989 ar fi fost clarificata. Aceasta cauza, de o natura exceptionala, nu poate fi considerata "solutionata" din punct de vedere juridic (si cu atat mai putin din punct de vedere istoric) atata vreme cat nu s-a facut o cercetare exhaustiva a tuturor contextelor represive si a tuturor actorilor implicati, iar principalii vinovati - in special din Securitatea ceausista - nu sunt mentionati ca atare, respectiv pusi sub acuzare.

Nu stim ce ati mai putea face acum, presupunand ca printr-un miracol, veti avea timpul si taria sa decideti sa actionati in sensul intrebarilor ridicate in aceasta scrisoare. Consideram ca s-au facut pasi importanti in directia clarificarii multor naratiuni conspirationiste care alterau cercetarea istorica si discutiile din spatiul public. Semnatarii prezentei scrisori deschise isi pun speranta ca veti gasi modalitatile legale de a continua si extinde cercetarea penala in legatura cu aspectele mentionate de noi.

Consideram ca este important de precizat faptul ca demersul nostru vizeaza exclusiv chestiunile ridicate de dosarul Revolutiei si dorim ca el sa nu fie folosit in contextul prezentelor dispute publice si politice legate de candidatura procurorului general in functie pentru un nou mandat
.

Scrisoarea deschisa este semnata de istoricul Madalin Hodor, istoricul Mihai Demetriade, Andrei Ursu, inginer, membru al CA Fundatia "Gh. Ursu", Brindusa Palade, prodecan al Facultatii de Stiinte Politice, SNSPA, scriitor Vlad Alexandrescu, Oana Demetriade, istoric, Magda Carneci, scriitor, presedinte CD-GDS, Corneliu N. Vaida, luptator cu rol determinant in Revolutia din 1989, primul purtator de cuvant al Revolutionarilor si al Armatei din Timisoara, Cristian Parvulescu, Smaranda Enache, fost ambasador, co-presedinta Ligii Pro Europa, Gabriel Andreescu, profesor Universitatea de Vest, Timisoara, fost disident, fost presedinte APADOR-CH si Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, Universitatea Maryland, SUA.Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unde sunt securistii care au tras in multime?

Andrei Ursu alaturi de 11 personalitati ...toata stima.
Augustin Lazar ...un om de bine ...ales pe spranceana ...sa apere democratia ...mai mare jena
Barem Tudorel ...e mai cinstit ...nu joaca la doua capete

 
 

S-a deschis sezonul coparseelor!?

E liber la moaste?!

Securistii,

trecuse de partea noii ordini, ei tradase pe Ceausescu mai demult. De nu tradau , nici pasarea cerului nu ar fi putut misca" si totul ar fi fost anihilat din "fasa". Ei daca au tras, au tras la ordinul celor din umbra, a celor care deja "facuse cartile" la Moscova. Securistii au dezlantuit haosul, prin metode de ei stiute, cu simulatoare de mitraliere, balize de elicoptere, informatii false, cei morti au fost impuscati intre ei, din cauza zapacelii, a nepregatirii si a ordinilor proaste primite de la superiori. Asa se face ca multi "eroi" sunt si la Buzau si nimeni nu a vazut teroristi sau securisti tragand ci doar alarme false , nepricepere si gata , acum orasul este "Oras Martir". Nimeni nu recunoaste si nimeni nu vrea sa spuna adevarul.

Complicii

Prima vina in camuflarea adevaratilor criminali ai poporului o au cei care au facut si anchetat dosarul revolutiei, in speta parlamentari (legile), ministri (oug), judecatori, procurori, magistrati. Acestia sunt complicii numarul 1 ai criminalilor din decembrie 1989.

Asa se explica salariile si pensiile magistratilor de 54.000 RONI pe luna (trebuie sa munceasca si sa contribuie 180-200 de salariati pentru un singur asemenea fost procuror). Toate aceste salarii si pensii speciale au fost pentru cumpararea libertatii criminalilor ajunsi mari intreprinzatori capitalisti, mari demnitari etc.

Nu au dorit niciodata fostii si actualii securisti sa lase ciolanul adevarul sa iasa la suprafata pentru altfel insemna multi ani de puscarie pentru ei.
Oricum mesajul pentru acesti criminali si complicii lor este urmatorul:
-de judecata lui Dumnezeu nu veti scapa.

Din Dosarul Revolutiei au fost scoase AMBASADELE! Ca in toate

..dosarele! Ce fain! Acolo nu e voie sa anchetezi!

Tortionarul Lazar a scos imediat dosarul cu scopul de a acoperi scandalul trecutului lui de securist comunist! Toti anticomunistii "de dreapta" au amutit brusc, un tortionar e bun daca e "de-al nostru"!

Ioannel s-a facut si cu "Tortionarul Meu!"

 

Seful TORTIONARILOR,Dan Voiculescu

..."tortiona" panā in 1989 pentru o "bucatica de paine",pentru ca mai tarziu sa FURE in 1990,suma de 600 MILIOANE de DOLARI,ce trebuiau repatriate din conturile elvetiene ale sinistrei securitatii ceausiste in conturile Romaniei...

jelule

vreau sa te intreb ceva. a murit jelu campionu la tir care care lupta din greu pe sait impotriva lu directia tintsi?

Interesant

Tovarasul Iliescu, creatorul mafiei PSD, a salvat si a reconstruit Securitatea, după revolta din decembrie 1989. El le-a oferit securistilor un "capitalism de cumetrie" plin de oportunităti: cine a dorit să facă afaceri a jecmănit băncile si resursele statului, cine a dorit să rămană in servicii si-a continuat netulburat activitatea, indiferent cati oameni a chinuit sau cate familii a nenorocit in perioada regimului comunist.
Rezultatul : pana acum Romania a reusit performanta rara de a condamna un singur tortionar ( Alexandru Visinescu ) si asta abia dupa 30 de ani de democratie controlati direct sau indirect de catre mafia PSD !

"Barem Tudorel Toader"

Asta chiar a tras la revolutie in ieseni.
Tudorel Toader...

 

Fostul securist comunist Lazar ancheteaza pe cei care

..l-au dat jos pe Ceausescu(o parte)! Adica Lazarica ne spune ca trebuia sa ramanem cu PCR-ul!

Se incearca o restauratie de catre neo comunisti si nu stim?

Interesant

"In ziua de 18 decembrie 1989, a doua zi după măcelul de la Timișoara, presa internațională fremăta, avea interdicție să intre pe teritoriul Romaniei, drept pentru care căuta să abordeze orice oficial al regimului de la București aflat in afara granițelor. Domnul Meleșcanu se afla la Viena. Un mușuroi intreg de jurnaliști l-a inconjurat, domnia sa se afla la o sucursală ONU din capitala austriacă și l-au intrebat, s-a transmis chiar la unele televiziuni in direct, ce se intamplă la Timișoara. Cu aceeași jovialitate pe care o cunoașteți și, dacă imi amintesc bine, chiar și cu un trabuc in colțul gurii, domnul Meleșcanu a anunțat că e pace și liniște in Romania, nu se intamplă absolut nimic alarmant și că poporul roman este mobilizat pentru indeplinirea sarcinilor trasate de Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Roman", a povestit Doru Braia.
Este evident ca Augustin Lazar este de vina .

gorbidoi

j
o
s

c
a
p
i
t
a
l
i
s
m
u!

.
.
.
.
.
.
.

..
.
.
.
.
.
.
.
..........
.

..
.......
.

.

ba astia cu calitatea comentariului bun si f bun a murit gorbaciov. nu ba nu ala la care va ganditi voi, alalalt nikolai gorbaciov.stiati n'asha?

au gasit fosilele astea trei

ca sa-si spele chipurile pacatele; securistii care au tras in multime sint parintii parlamentarilor, asa zisii businessmanilor, europarlamentarilor, ziaristilor si asa zisei elite carpato-mioritice danubiano-pontice; alti securisti s-au scurs in canada la montreal si calgary(i-am depistat eu personal), altii in sua si mai in toata lumea; durerea ramine in continuare in sufletul familiilor celor decedati si cam atit, restul e statistica; le ramin recunoscator acestor familii si victimelor revolutiei pentru ca mi-au oferit sansa sa plec din tzara si sa traiesc liber si independent; nu zic dzeu sa-i odihneasca pentru ca nu cred in asa ceva

 

Dosarul Revolutiei evidentiaza numele principalilor criminali, cei

care au preluat puterea lui Ceausescu in nume propriu , care au organizat teroarea acelor zile. Executantii, securistii sau alti "turisti" de ocazie sunt doar unele, nu comanditari. Evident, ei sunt acum cunoscuti si vor raspunde pentru victimele lor! Numele lor nu ma intereseaza, fie ei blestemati pentru eternitate!

De aceea cred ca va grabiti sa trageti concluzii, inaintea rechizitoriilor oficiale si a deciziilor judecatorilor. Nu uitati insa filiatia partidelor actuale care isi trag seva si membrii din PCR ! Acestia trebuiesc eliminati din viata publica prin vot sau prin orice alt mijloc legal (sa zicem o lege a lustratiei).

 

E simplu

Securistii sustin financiar mafia PSD si mafia PSD, ca decident politic, are grija de sustinatorii sai financiari (vezi mai ales pensiile speciale si diverse legi care avantajeaza anumite domenii economice in detrimentul altora) !
Ei au devenit oameni de afaceri onesti cu o putere financiara foarte mare si sustin in continuare mafia PSD !
Datorita puterii financiare enorme securistii cumpara tot ce vor pe scena politica romaneasca !
Chiar ar fi interesant sa aflam la un moment dat cat a costat toata aceasta nebunie de la Antena 3 si Romania TV pentru serialele interminabile cu scopul final de inlaturare a lui Kovesi sau Lazar si disytugere a justitiei ! Oare Iulian Filip cat o fi luat pentru acele declaratii impotriva lui Lazar ?

 

Interesant

Dupa decembrie 1989, ofiteri conspirati ai Securitatii au reusit sa preia atat conducerea noilor servicii secrete ale tarii, cat si pe cea a MAE. Virgil Magureanu a devenit sef al SRI. Generalul Mihai Caraman a preluat SIE. Teodor Melescanu a devenit ministru de externe si a pastrat 80% din ambasadorii lui Ceausescu.
Totul sub comanda tovarasului Ion Ilici Iliescu, creatorul mafiei PSD de astazi !

 

Mostenitorul lui Ceausescu

Conform expertilor canadieni angajati sa depisteze conturile secrete ale defunctului nostru dictator, CRESCENT a fost proprietatea lui Ceausescu.

O procură datată in 1995, prin care Dan Voiculescu a fost mandatat cu puteri discretionare si irevocabile asupra companiei Crescent, arată cine patrona, de fapt, offshore-ul prin care Securitatea si-a derulat operatiunile de export in anii ’80.

Caz in care Dan Voiculescu este mostenitor de fapt, chiar daca nu de drept, al cadavrului din cimitirul Ghencea

 

Creatorul mafiei PSD

Prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Iasi in perioada 1974-1979, tovarasul Ion Iliescu nu numai ca a colaborat cu Securitatea, dar a si coordonat-o. Colonei cu stele grele pe umeri tremurau in fata tovarasului Iliescu. Mai mult, Securitatea ieseana nu misca un deget fara ca prim-secretarul pe judet sa-i aprobe sau nu actiunile. Pe linie de partid, tovarasul Iliescu il chema oricand la ordine pe seful Inspectoratului Judetean al Ministerului de Interne, care avea in subordine Militia si Securitatea. Iar "organele" patriei socialiste nu numai ca nu cracneau in fata prim-secretarului PCR, dar ii puneau in practica toate aberatiile. Dovada stau notele Securitatii ce se mai regasesc in arhivele Comitetului Judetean PCR Iasi. Si totusi, desi Iliescu a avizat actiunile de politie politica ale Securitatii, nu se considera ca acesta ar fi vinovat. Pentru ca au dat note informative despre colegi de munca, rude sau vecini, altii au fost etichetati imediat ca fiind vinovati de colaborare cu Securitatea deoarece incomodau mafia PSD. Tovarasul Iliescu, care a ordonat, coordonat si avizat acest gen de actiuni, este considerat insa curat ca lacrima.
Va dati seama ce indivizi a adunat un asemenea specimen in organizatia criminala numita astazi mafia PSD !
Dar evident ca Lazar e de vina ! Si Kovesi !

 

gargara

gargara de 2 lei, povesti de adormit copiii , comentarii neinteresante , expirate , locul vostru e la playstation cu un suc la dozator in fata.hi

hi
hi
........
..
....
..
......
.
.
..
...
..
.
........
....

...
...

invata
morse

Poate fi acuzata Securitatea ca institutie represiva

dar greutatea sta in a gasi, istoric vorbind, vinovatii persoane fizice. Unii traiesc, au functii importante, iar copiii lor au functii si mai importante. Iar numarul lor este asa de mare, si legaturile intre ei asa de stranse, ca recunoasterea bolii care ne macina de 70 de ani este un demers pe care nici nu indraznesc sa mi-l inchipui. Asta este una din cauzele plecarii creierelor dintr-o tara care nu vrea sa recunoasca faptul ca are o boala grava, incurabila in situatia actuala.

 

Agentii straini diversionisti au ucis cei mai multi romani

Cei mai multi romani au fost ucisi dupa fuga lui Ceausescu, in urma diversiunilor puse la cale de agenturile straine infiltrate in Romania.
Bineinteles, rolul cel mai important in macelul revolutiei l-a avut grupul KGBist condus de Ilici Iliescu.

 

cum sa-i scrii superiorului lazarica

te organizezi, arestezi criminalul ofiter de ce o fi

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor