Iliescu: Presedintele simte ca pierde teren si ia distanta fata de guvern

Luni, 12 Iulie 2010, ora 10:46
1725 citiri
Iliescu: Presedintele simte ca pierde teren si ia distanta fata de guvern
Foto: Romania Libera

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, sustine ca presedintele Traian Basescu simte ca pierde teren si atunci ia distanta fata de guvern prin declaratiile cu privire la masurile anticriza.

"Presedintele simte ca pierde teren si atunci ia distanta fata de guvern, insa nu avem un guvern care sa aiba curajul sa se detaseze de presedinte", a declarat Ion Iliescu, luni, intrebat de jurnalisti care ar fi explicatia pentru declaratiile presedintelui din ultima perioada.

Fostul presedinte Ion Iliescu sustine ca declaratiile presedintelui si ale premierului reprezinta "doar o chestiune de conjunctura", in conditiile in care presedintele a fost cel care a impins guvernul la masuri "ineficiente din punct de vedere economic si antisocial".

In ceea ce priveste alegerile anticipate, Ion Iliescu sustine ca acestea vor ramane "doar o dorinta a PSD", atat timp cat nu exista o majoritate parlamentara care sa hotarasca necesitatea acestora.

Cu toate acestea, este posibil ca situatia de criza din tara sa convinga o parte dintre parlamentarii care sustin astazi guvernul sa sustina alegeri anticipate, sustine Iliescu.

"Evolutia situatiei politice, economice, sociale, poate sa determine niste deplasari de constiinta. Deocamdata am avut deplasarea oportunistilor si fripturistilor din randurile PSD si PNL spre putere. Asta se intampla intotdeauna, puterea atrage pe cei care n-au criterii si scrupule morale. Dar intr-o situatie de criza, cum exista astazi in tara, se poate creea si o asemenea deplasare in gandirea oamenilor", a declarat Ion Iliescu.

Basescu vrea scaderea TVA si impozitarea pensiilor cu 16%

Presedintele a declarat, sambata, in cadrul unei vizite in judetul Neamt, puternic afectat de inundatii, ca doreste reducerea TVA la 19% si impozitarea pensiilor.

Asta in conditiile in care Guvernul a decis, in urma acordului cu FMI, reducerea cheltuielilor bugetare prin cresterea TVA si reducerea salariilor bugetarilor.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ion Iliescu, #Iliescu Basescu pierde, #Basescu pierde teren , #stiri Ion Iliescu