Ion Iliescu, la 82 de ani, despre secretul tonusului sau si ce lasa in urma

Duminica, 04 Martie 2012, ora 15:56
3710 citiri
Ion Iliescu, la 82 de ani, despre secretul tonusului sau si ce lasa in urma

"Cu varsta, fiecare zi e o primavara, chiar daca ... am implinit 82 de ani", asa isi incepe Ion Iliescu postarea pe blog cu ocazia implinirii a 82 de ani,

Liderul PSD spune ca este " o varsta a bilantului, desi toata viata am incercat sa evaluez lucrurile cu luciditate, si mi-am asumat ceea ce am facut, chiar si atunci cand nu am reusit ceea ce mi-am propus".

Viata nu e liniara, nu curge linistit. Are suisuri si coborasuri, poate fi extrem de ingrata. Important este sa ai un tel, sa fii convins de nevoia de a-l atinge si sa lupti pentru el. Eu am avut si am un tel si nu se poate spune ca nu am luptat pentru el, mai spune pe blog Ion Iliescu.

Fostul presedinte al Romaniei are certitudinea, la 82 de ani, ca a facut ceva pentru Romania: "Nu stiu daca am facut istorie, dar sigur am reusit sa las ceva in istoria Romaniei: reconstructia ei democratica si, impreuna cu aceia care au crezut in acest tel al Romaniei, ancorarea ei in spatiul civilizational occidental. Departe de mine gandul ca as fi fost un om providential. Am fost doar un om care si-a asumat niste responsabilitati, intr-un moment greu pentru tara".

"Noi, romanii, am platit scump pentru faptele celor care, in istoria recenta, s-au crezut providentiali si, din pacate, ADN-ul acestor personaje e inca prezent la oamenii politici ai lumii, ca sa nu vorbim numai de Romania. Am trait viata tarii sub rigoarea cu care mi-am trait propria viata si exista un adevar relativ al oricarei erori", mai spune Ion Iliescu.

"Nu as spune ca ma felicit", continua liderul PSD, "ci, ca toti romanii, sunt satisfacut de a fi revenit intr-o Europa a drepturilor oamenilor, la institutiile si notiunile esentiale ale democratiei, oricat de fragile par ele acum si de ezitante in functionare. Nu sunt satisfacut de aceasta situatie ambigua in materie de democratie, de nerespectarea multor drepturi si libertati cetatenesti, sub diferite pretexte, de institutionalizarea coruptiei, de degradarea limbajului, a demnitatii umane. Poate nu am reusit sa punem bazele suficient de solide ale unui mod de a fi social care sa asigure hrana, educatia, sanatatea, o economie solidara, o ecologie a spiritului".

"Ce mi-ar placea sa stie despre mine generatiile care vin?", spune, in final, fostul presedinte al Romaniei: Ca, dincolo de orice, mi-am facut datoria, ca am crezut in capacitatea natiunii noastre de a trece peste obstacole si de a progresa, dar, mai presus de orice ca am crezut in libertate, egalitate si fraternitate. Care sunt dincolo de stanga si de dreapta. Sunt esenta demnitatii umane. De-acolo, de unde voi fi, as fi bucuros sa pot privi zambind o lume mai buna, cu oameni mai fericiti si mai impliniti sufleteste".

Inca un rand de concerte, ca nu suntem la Ciresica

Ion Iliescu a implinit sambata, 3 martie, 82 de ani. Dimineata si-a petrecut-o alaturi de sotie, acasa, pranzul l-a luat cu niste prieteni, iar seara a petrecut-o alaturi de prieteni, colegi, simpatizanti, la Ateneu.

Cand a fost intrebat de jurnalisti cum se mentine intr-o astfel de forma, Ion Iliescu a spus ca "gena" si "faptul ca sunt in priza permanenta". La acestea se adauga si echilibrul ce-i guverneaza viata: "sunt un om echilibrat, inclusiv in privinta regimului alimentar, sunt intr-o stare de echilibru general. Si alerg si pe banda...".

Presedintele a ascultat la Ateneu Mozart, Mascagni, Rossini, Verdi, Haciaturian. Printre invitati s-au aflat Toader Paleologu, Adrian Severin, Nicolae Vacaroiu, Petre Roman, Sergiu Nicolescu, Gelu Voican Voiculescu, Victor Ponta si Daciana Sarbu.

Ion Iliescu nu a scapat nici ocazia sa isi exerseze umorul cu tinta politica, atunci cand s-a cerut "Inca un rand pentru domnul Iliescu!" raspunzand prompt: "De concerte, draga, ca aici nu suntem la Ciresica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu 82 ani, #Ion Iliescu Ateneu serbare zi, #Ion Iliescu zi nastere , #stiri Ion Iliescu