Iliescu, de acord cu refuzul lui Geoana de a merge la Cotroceni

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 20:56
1883 citiri
Iliescu, de acord cu refuzul lui Geoana de a merge la Cotroceni

Presedintele de onoare al PSD este de parere ca inainte de a merge la consultari cu presedintele Traian Basescu, partidele trebuie sa negocieze intre ele, aproband astfel miscarea facuta de Mircea Geoana, care a refuzat sa mearga la consultarile cu Traian Basescu.

"E firesc, inainte de a merge la Cotroceni, [...] sa se consulte intre ele partidele, sa ajunga la un punct de vedere comun", a afirmat Ion Iliescu, la Realitatea Fm.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, dupa ce Guvernul Boc II a cazut, ca nu va onora invitatia facuta de Traian Basescu de merge la ora 19.15 la Cotroceni, prioritatea fiind negocierile cu partidele care au votat motiunea.

"Atentia noastra si timpul nostru in aceasta seara (marti n.red.) vor fi alocate consultarilor cu partidele care au votat motiunea ca sa putem da un raspuns coerent si unitar la invitatia domniei sale (Traian Basescu n.red.). Consultarea cu partidele este prioritate, iar discutia cu presedintele poate avea loc si maine(miercuri n.red.)", a declarat Geoana.

Presedintele PSD a declarat ca vor avea loc consultari intre partidele Opozitiei care sustin instalarea unui nou Guvern format din specialisti independenti.

Guvernul Roman si cele 17 partide

Pe de alta parte, Ion Iliescu considera ca Traian Basescu trebuie sa tina seama de solutiile pe care le va gasi noua majoritate parlamentara, daca vrea sa respecte Constitutia.

In ceea ce priveste criza politica si caderea Guvernului Boc II, Ion Iliescu spune ca nu este pentru prima data cand Romania trece prin aceasta situatie, amintindu-si de septembrie 1991 si Cabinetul Roman.

"Noi am mai trait o asemenea situatie, dupa caderea Guvernului Roman. Eu am chemat la mine toti liderii de partid, erau vreo 17 atunci, le-am dat ragaz o zi, ca sa vina cu o propunere. Au venit cu vreo 10 propuneri si pana la urma am convenit cu totii si toti au cuplat la propunerea lui Stolojan", a povesit liderul PSD, mentionand ca acum este vorba de o negociere intre mai putine partide.

Presedintele Traian Basescu a convocat, marti dupa amiaza, toate partidele politice parlamentare la Cotroceni, pentru consultari.

Guvernul Boc II a cazut marti 13 octombrie, in urma votarii motiunii de cenzura "11 impotriva Romaniei" depuse de PNL si UDMR, cu sprijinul PSD. Motiunea a trecut cu 254 de voturi, 176 impotriva si 4 voturi anulate.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Ion Iliescu consultari partide, #cadere Guvern Roman, #consultari partide Cotroceni , #Traian Basescu