Iliescu: Sunt zeci de motive pentru suspendarea lui Basescu

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 13:59
4477 citiri
Iliescu: Sunt zeci de motive pentru suspendarea lui Basescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, referitor la anuntul USL ca ar putea initia o noua suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, ca ar exista zeci de motive pentru un asemenea demers, dar problema, in acest moment, e ca nu exista o majoritate care sa-l realizeze.

"Problema fundamentala e daca exista o majoritate parlamentara decisa sa realizeze sustinerea unei actiuni, altfel, nu stiu. Motive sunt nu unul, ci zeci, daca se face o treaba serioasa", a spus fostul sef de stat, pentru Ziare.com.

El a refuzat sa comenteze declaratiile lui Traian Basescu pe care le reclama conducerea USL, cele referitoare la faptul ca, indiferent de decizia CCR, nu sunt bani de pensii si salarii, spunand ca "nu mai este in Parlament" si ca juristii vor trebui sa-si dea cu parerea.

Despre intalnirile cu Hayssam: O prostie!

Ion Iliescu a comentat si referirile lui Basescu la faptul ca fostul lider PSD ar fi avut o relatie apropiata cu teoristul numarul 1 al Romaniei, Omar Hayssam.

"E o prostie. N-a mers nimeni, vreun om de afaceri, in intalniri oficiale cu mine. Dar, de regula, cand faceam deplasari in diferite zone, mergeau grupuri de oameni de afaceri si erau cercurile respective, organizatiile de oameni de afaceri si recomandau pe cei care aveau treaba in tarile respective.

Dinu Patriciu a mers cu mine in Kazahstan si acolo s-a antamat viitoare relatie pentru Petromidia si asa mai departe. A fost cu mine si in Bulgaria.

In aceasta calitate a fost (Omar Hayssam -n.red.), nu alta, n-am avut cu el nicio relatie oficiala. Ca oameni de afaceri, erau in grupurile de oameni de afaceri, nu participau in delegatii, nu participau la intalnirile oficiale", a mai declarat Ion Iliescu.

Suspendare, dar cu ce?

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au anuntat ca pregatesc o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor acestuia privind neindexarea pensiilor.

Opozitia incepe discutiile pentru suspendarea lui Basescu

Astfel, cei trei au cerut juristilor USL sa pregateasca pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a demara procedurile de suspendare a sefului statului.

"Am solicitat juristilor din partidele noastre sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a USL, un raport fundamentat cu privire la aceste actiuni grave pe care le consideram ca incalcand prevederile Constitutiei Romaniei", se arata intr-un comunicat al celor trei lideri.

In acest moment, USL este foarte departe de a avea o majoritate de doua treimi in Parlament, necesara votarii unei suspendari a lui Traian Basescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iliescu suspendare Basescu, #Iliescu Basescu USL suspendare , #Traian Basescu