DNA cere arestarea lui Stan: Nicio sansa sa se reuneasca plenul?

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 19:39
3252 citiri
DNA cere arestarea lui Stan: Nicio sansa sa se reuneasca plenul?
Foto: Arhiva

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Camerei Deputatilor sa aprobe arestarea deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, insa problema e faptul ca, in opinia mai multor parlamentari, sansele sa se intruneasca cvorumul sunt aproape de zero, din cauza campaniei electorale.

"Poate se va vota, daca s-o convoca o sedinta, dar nu vad cand. Problema e ca pana la alegeri nu va fi nicio sedinta, pentru ca n-ai cum s-o faci, bineinteles ca nu se poate face", a spus deputatul PSD Madalin Voicu pentru Ziare.com.

"Trasculescu (deputatul PDL prins cu mita - n.red) si-a dat demisia in plen, n-am mai votat, Stan nu are in fata cui sa si-o dea", a adaugat Voicu despre colegul sau de partid.

Deputatul PSD a dat de inteles ca nu va vota pentru arestarea lui Stan, intrucat acesta n-a fost prins cu banii in mana.

"N-a fost prins in flagrant, e un fel de praduiala. Nu s-a pus in lumina vreo dare si luare de mita. Votez pentru arestare oricand daca se dovedeste flagrantul fizic, nu verbal, ca l-a denuntat vreunul, poate e declaratie mincinoasa", a mai afirmat Voicu.

Un alt membru USL, deputatul PNL Ludovic Orban, nu crede nici el ca se mai poate da un vot, apreciind ca sedinta in cazul Alin Trasculescu a fost ultima din aceasta sesiune.

"Nu cred ca vom mai avea un plen, ultima oara cand ne-am vazut a fost clar ca e ultima intalnire", a spus Orban pentru Ziare.com.

El a asigurat ca va vota solicitarea DNA, daca va fi cazul. "Am votat toate solicitarile DNA, nu cred ca Parlamentul trebuie sa fie o piedica pentru Justitie", a explicat Orban.

Colega sa Alina Gorghiu crede si ea ca "e destul de dificil sa se reuneasca plenul Camerei Deputatilor". Ea a adaugat ca ar vota pentru arestare, daca sunt probe. "N-as vrea sa ma antepronunt, trebuie sa vad probele, dar de principiu nu m-am opus", a precizat ea pentru Ziare.com

O pozitie asemanatoare in privinta arestarii a avut-o si vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Florin Iordache de la PSD, care insa a spus si ca va tine cont de decizia partidului.

"Nu s-a decis nimic, vom avea sedinta joi sau luni si vom decide cum votam. Eu niciodata n-am blocat Justitia, dar sa vad hartiile", a declarat Iordache pentru Ziare.com.

PDL: Stan sa-si dea demisia, ca Trasculescu!

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, spune ca PDL isi va aduce oamenii pentru votul in cazul lui Ion Stan, dar ca, in opinia sa, nu vor veni cei de la USL, care il apara pe acesta.

"Ei isi apara omul. Daca suntem corecti, Parlamentul nu trebuie sa fie o pavaza pentru nimeni", a spus Toader pentru Ziare.com.

"Cum l-am sfatuit pe Trasculescu sa fie corect si sa-si dea demisia, sa fie corect si Stan si sa si-o dea", a adaugat el.

Toader a asigurat ca, in ciuda faptului ca USL va absenta pentru a-l proteja pe Stan, cei din PDL nu vor lipsi de la sedinta.

DNA cere arestarea deputatului Stan

DNA a anuntat ca a cerut ministrului Justitiei sa solicite Parlamentului incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan. Deputatul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Conform procedurilor, sesizarea va fi analizata de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, care va da un aviz consultativ, dupa care plenul Camerei va stabili daca imunitatea lui Ion Stan va fi ridicata. Stan a declarat ca nu-si va da demisia, cum a procedat deputatul PDL Alin Trasculescu, si ca isi va continua campania electorala pentru un nou mandat de deputat in Dambovita.

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#arestare Stan reunire plen, #DNA Ion Stan USL plen , #DNA