Ion Stan, aviz pentru arestare

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 10:54
3961 citiri
Ion Stan, aviz pentru arestare
Foto: Arhiva

Comisia Juridica a dat, luni, aviz favorabil pentru arestarea deputatului PSD Ion Stan. Deputatul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Deputatii din Comisia Juridica au decis, cu nou voturi "pentru" si unul "impotriva", sa avizeze favorabil cererea ministrului Justitiei de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PSD Ion Stan. Urmeaza ca solicitarea sa fie votata si de catre plenul Camerei Deputatilor.

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan (Video)

Conform procedurilor, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor trebuie sa convoace plenul, dupa ce grupul PSD se va reuni si va emite un punct de vedere in privinta cazului Ion Stan. Deputatii PSD au la dispozitie maxim cinci zile pentru a lua o decizie.

"Le solicit public colegilor de la PSD sa se intruneasca pentru a da un punct de vedere si sa convoace plenul deputatilor. In mod normal, grupul PSD ar putea sa se intruneasca marti si sa dea un vot, astfel incat miercuri sa se reuneasca plenul.

De data aceasta, colegii de la PSD nu au cerut demisia lui Stan, cum au facut in cazul lui Trasculescu", a declarat presedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda.

Cum va vota PSD in cazul deputatului Ion Stan

Presedintele PSD Victor Ponta a promis, saptamana trecuta, ca deputatii PSD vor vota solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Ion Stan in functie de cum va decide Comisia Juridica.

Stan a declarat ca nu-si va da demisia, cum a procedat deputatul PDL Alin Trasculescu, si ca isi va continua campania electorala pentru un nou mandat de deputat in Dambovita.

Stenograme Ion Stan: "Lasa-ma sa castigam alegerile, sa am un guvern care ma apara si pe mine"

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ion Stan aviz arestare, #Ion Stan DNA trafic influenta, #Ion Stan urmarit penal , #DNA