Noi acuzatii pentru Ion Stan - deputatul PSD continua campania

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 16:30
4320 citiri
Noi acuzatii pentru Ion Stan - deputatul PSD continua campania
Foto: Romania Tv

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor in cazul deputatului PSD Ion Stan, dupa ce, joi, s-a dispus inceperea urmaririi penale a social-democratului. Totodata, DNA va cere arestarea parlamentarului, potrivit Romania Tv.

Procurorii au dispus vineri extinderea cercetarii si inceperea urmaririi penale fata de Ion Stan pentru infractiunea de trafic de influenta, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA.

Prin ordonanta de extindere a cercetarilor, procurorii au retinut ca, in perioada mai-iunie 2009, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, Ion Stan a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice, de la un denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 100.000 euro, lasandu-l pe acesta sa creada ca are influenta asupra unor primari ai unor localitati din judetul Dambovita, pentru a determina incheierea unor contracte de catre primarii cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator.

Stan continua campania pentru parlamentare

Deputatului PSD i s-au adus la cunostinta noile acuzatii vineri, se mai arata in comunicatul DNA, cand s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie pentru noi audieri in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta. El a declarat la iesire ca va reveni luni la DNA pentru a da declaratii si ca va continua campania electorala.

Totodata, Ion Stan a mai spus ca nu a vorbit cu colegii de partid despre situatia in care se afla. "Nu am vorbit cu colegii, o sa vorbesc luni", a declarat Stan, citat de NewsIn.

Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi seara, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta. Deputatul social-democrat de Dambovita a fost adus, joi, cu mandat la sediul DNA, el fiind acuzat de trafic de influenta si obtinere de foloase necuvenite.

Acuzatiile care i se aduc deputatului PSD

In ordonanta de incepere a urmaririi penale, postata pe site-ul DNA, se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", se noteaza in comunicat.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#noi acuzatii Ion Stan, #acuzatii trafic influenta Ion Stan, #Ion Stan urmarit penal, #Ion Stan DNA, #Ion Stan audiat DNA, #Ion Stan ridicat DNA , #stiri Ion Stan
Comentarii