S-a lasat cu acuzatii si la audierea lui Ion Stefan: Un bec a ajuns sa coste chiar si 2.000 de euro!

Marti, 18 Februarie 2020, ora 13:50
7830 citiri
S-a lasat cu acuzatii si la audierea lui Ion Stefan: Un bec a ajuns sa coste chiar si 2.000 de euro!
Foto: Arhiva Facebook/ Ion Stefan

Ministrul propus la Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie, Ion Stefan, a primit aviz negativ, marti, dupa audierea in comisii. In timpul audierii, Florin Roman (PNL) le-a adus critici reprezentatilor PSD, iar la un moment dat au inceput sa se certe.

Audierea lui Ion Stefan in comisiile pentru administratie publica a fost marcata de dispute si critici. Astfel, liderul deputatilor PNL, Florin Roman, l-a criticat pe fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu, spunand ca in timpul guvernarii PSD un bec a ajuns sa coste chiar si 2.000 de euro.

Reprezentantii PSD i-au reprosat lui Roman ca monopolizeaza discutia, spunandu-i ca nu este purtatorul de cuvant al ministrului Dezvoltarii. Fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu l-a acuzat pe Ion Stefan ca a blocat accesarea unor fonduri europene, prezentand si un document in acest sens.

"Va asumati adresa pe care ati trimis-o premierului, 'Punct de vedere privind arhitectura institutionala de gestionare a fondurilor europene privind politica de coeziune?'", a intrebat Daniel Suciu, citat de Mediafax.

De asemenea, senatorii PSD l-au acuzat pe Ion Stefan ca a cerut Corpului de Control sa verifice activitatea lui Daniel Suciu, astfel incat acestuia sa ii fie facuta o plangere la DNA.

La randul sau, Ion Stefan a spus, intrebat fiind despre cea mai mare realizare din mandatul anterior, ca a oprit "sifonarea" banului public, sustinand ca nu se mai platesc lucrari neverificate.

De asemenea, vorbind despre alocari de fonduri, el le-a comparat la un moment dat cu marimea casei sale.

La finalul audierilor, care au durat aproape doua ore, au existat discutii privind procedura de vot si numararea voturilor. Astfel, s-a anuntat ca au fost 20 de voturi "pentru" aviz negativ, fara a se mai preciza cate abtineri si voturi "impotriva" s-au inregistrat.

In final, s-a precizat ca Ion Stefan a primit aviz negativ, "cu majoritate de voturi".

Vezi si Dupa audieri cu nervi si tipete, Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru a redeveni ministru al Economiei

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ion Stefan ministrul Dezvoltarii, #audiere Ion Stefan ministru , #ministrul Dezvoltarii