Ion Tiriac renunta la participatia la Metro Romania, dupa doua decenii

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 20:05
5278 citiri
Ion Tiriac renunta la participatia la Metro Romania, dupa doua decenii
Foto: Ziare.com

O companie a omului de afaceri Ion Tiriac a vandut participatia de 15 la suta detinuta la Metro Cash&Carry Romania.

Este vorba despre compania Zareba Holdings Limited, care este inregistrata in Cipru si care a vandut catre grupul german Metro participatia detinuta in tara noastra, scrie Mediafax.

Dupa aceasta tranzactie, grupul german detine in totalitate subsidiara sa din Romania.

"Participatiunile Zareba Holdings au fost achizitionate de catre Metro Cash&Carry International BV, astfel incat acum Metro detine un procent de 100% (din Metro Cash & Carry Romania, n.r.). Suntem incantati de colaborarea de lunga durata avuta pana in acest moment, decizia respectiva fiind luata de comun acord", a spus directorul de comunicare si PR al Metro Cash&Carry Romania, Adina Timplaru.

Aceasta a subliniat insa ca nu poate sa furnizeze informatii despre pretul platit pentru aceasta tranzactie, realizata in luna noiembrie.

Metro a intrat pe piata din Romania in urma cu 19 ani, chiar intr-un parteneriat cu Ion Tiriac, iar in urma cu 6 ani actionarii minoritari din Romania au primit dreptul de a-si vinde actiunile grupului german.

Ion Tiriac si-a vandut actiunile la UniCredit Tiriac Bank

Tot in 2015, Ion Tiriac a vandut participatia de 45 la suta pe care o detinea la UniCredit Tiriac Bank, catre grupul italian UniCredit, pentru 770 de milioane de dolari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ion Tiriac tranzactie Metro, #Tiriac participatii Metro, #Tiriac Metro Cash Carry Romania , #afaceri