Presa din Australia, fascinata de povestea lui Ion Tiriac - cum a facut averea "Contele Dracula"

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 18:59
7734 citiri
Presa din Australia, fascinata de povestea lui Ion Tiriac - cum a facut averea "Contele Dracula"
Foto: Hepta.ro

Omul de afaceri Ion Tiriac capteaza atentia presei internationale, care relateaza, intr-un amplu material, felul in care acesta si-a castigat averea, si il descrie pe fostul tenismen.

Cand va ganditi la cei mai bogati sportivi din lume, numele fostului baschetbalist american Michael Jordan este cel care vine mereu in minte, sustine Jai Bednall, intr-un articol pentru site-ul australian de stiri News.com.au, detinut de News Corp Australia.

Cel considerat cel mai mare baschetbalist din toate timpurile a avut un succes urias si in afara arenei, prin afacerile pe care le-a facut. In plus, realizarile din ultimii ani l-au facut sa intre in clubul miliardarilor lumii, in primavara, iar atunci presa internationala scria ca ar fi primul sportiv ajuns la o asemenea avere.

Cum ii intimida Tiriac pe americani: "Contele Dracula" era o prezenta intunecata si inspaimantatoare

Acesta nu a fost insa primul sportiv care reuseste acest lucru, sustine sursa citata, precizand ca numele celuilalt membru al acestui club extrem de exclusivist ar putea fi surprinzator pentru locuitorii de la antipozi - fostul jucator roman de hochei si de tenis Ion Tiriac.

Bendall noteaza ca averea omului de afaceri este cuprinsa intre unul si doua miliarde de dolari, in functie de sursa, si, in timp ce acesta este mult mai cunoscut in Europa, povestea sa este una fascinanta.

Nascut in Transilvania, la Brasov, Ion Tiriac a fost cunoscut in lumea tenisului drept "Contele Dracula", potrivit surse citate, care prezinta drumul sau in sportul de performanta si realizarile sale in acest domeniu, dar si descrierea pe care The New York Times i-o facea, in 1993, precum si un articol din anul 1987, din Sports Illustrated, referitor la viata romanului.

Tiriac uimeste cu averea sa - ce a reusit miliardarul roman

In partea a doua articolului, autorul arata ca, dupa retragerea din 1979, Tiriac a inceput sa antreneze si sa reprezinte unii dintre cei mai mari tenismeni din lume, fiind managerul lui Boris Becker, la varful carierei acestuia, dar si al lui Goran Ivanisevici si Marat Safin.

Ion Tiriac este descris drept "extrem de constient din punctul de vedere al afacerilor", obtinand multe contracte banoase pentru clientii sai - este dat exemplul cotidianului german Bild, care ii platea lui Becker 550.000 de dolari pe an pentru editoriale exclusive, la sfarsitul anilor '80.

De asemenea, Tiriac a administrat turnee de tenis, insa cea mai mare parte a averii sale a provenit din investitii. Astfel, omul de afaceri a infiintat prima banca privata din Romania postcomunista, in anul 1990, mai arata autorul, citand un articol Celebrity Net Worth. Banca a devenit astazi una dintre cele mai mari din Romania, cu 8.000 de filiale in 17 tari europene.

Printre domeniile de afaceri in care activeaza fostul tenismen se numara vanzarea cu amanuntul, industria auto si cea a asigurarilor, mai noteaza autorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Tiriac afaceri, #Ion Tiriac Jordan, #Ion Tiriac avere, #Ion Tiriac portret, #poveste Ion Tiriac , #afaceri