Ion Tiriac explica exasperat de ce a dat statul in judecata

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 08:55
5865 citiri
Ion Tiriac explica exasperat de ce a dat statul in judecata
Foto: Facebook/Ion Tiriac

Revoltat ca trebuie sa plateasca o chirie exorbitanta pentru un teren minuscul, omul de afaceri Ion Tiriac a decis sa cheme statul roman in judecata.

Dosarul a fost inregistrat, luni, la Tribunalul Bucuresti, iar paratii sunt RA-APPS si Ministerul de Finante.

Fostul tenismen a cumparat acum 16 ani o vila in cartierul Primaverii din Bucuresti. Doar o camera si o bucata de teren din gradina casei sunt insa inca in proprietatea statului, iar pentru ele Tiriac plateste o chirie enorma, comparativ cu vecinii sai politicieni care stau in vile de protocol.

"Numai in Romania exista asa ceva, cand a fost cedata proprietarului, un armean care locuia la Buenos Aires si care mi-a vandut-o mie, a putut sa imi vanda casa fara o camera 4 pe 4, ca aia era a statului. Eu, in mod normal, spune legea, as avea dreptul sa o cumpar, dar nu mi-o vinde nimeni (...) Un judecator sa spuna daca am dreptul sa cumpar, cat costa si cand mi-o da", a explicat Ion Tiriac pentru ProTV.

Tiriac a dat in judecata statul roman

Initial, Tiriac a acceptat sa dea RA-APPS chiria ceruta, dar ulterior s-a revoltat cand a aflat ce sume mici platesc ceilalti chiriasi la stat, care nu dau mai mult de 1.200 de euro, iar el de 20 de ori mai mult.

"As avea dreptul sa cumpar si gradina care este neconstruibila, se pot pune cartofi, pentru care platesc si acum 28 de mii de euro, inmultiti cu 4 jumate, in fiecare luna, este ceva de neconceput, de la 800 de euro la 27 de mii de euro, Tiriac plateste", a spus indignat fostul tenismen.

Guvernul Ponta a publicat la inceputul anului trecut lista chiriasilor RA-APPS persoane fizice, care stau in casele statului, indreptatiti si neindreptatiti, suprafata utila detinuta si chiria pe care o platesc. Pe lista figura si multimilionarul Ion Tiriac.

Numele omului de afaceri aparea la pozitia a noua si in dreptul lui scria "imobil partial in administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafata utila 214,56 mp si o chirie de 26.897,09 euro".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Tiriac judecata stat, #Tiriac chirie vila stat, #Tiriac RAAPS judecata , #avere