Tiriac dezvaluie secretul performantei in tenis

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 18:26
2995 citiri
Tiriac dezvaluie secretul performantei in tenis

Ion Tiriac, fostul mare jucator de tenis roman, a dezvaluit secretul succesului in "sportul alb".

Tiriac sustine ca Romania va mai avea sportivi de mare valoare in acest sport numai dupa ce in tara vor aparea academii care sa ofere sansa de a juca si copiilor fara mari posibilitati financiare.

"Participarea este meritorie, avem jucatorii din primii 30, dar si tenismeni care au fost in primii zece acum doi-trei ani, avem jucatori buni din Italia. Ne-am supus opiniei publice si am dat trei will-carduri romanilor de la Cupa Davis, din pacate doar unul singur a ajuns pe tabloul principal, Victor Hanescu. Sa speram ca pe viitor vom avea performante mai bune si sa ii avem direct pe tabloul principal. Trebuie sa dam sansa si altora mult mai tineri sa ajunga si sa joace pentru un punct, doua.

Este un obiectiv ca un roman sa castige titlul de anul acesta de la BRD Nastase-Tiriac, dar din pacate acest roman nu exista in acest moment. Romanul asta trebuie sa vina peste 10 ani, cand incepem sa semanam, dar noi nu avem infrastructura necesara in acest moment in tenis. Atunci cand vom avea ceva de zis, copilul la 7 ani trebuie sa fie pregatit pentru acest sport, iar din cele 365 de zile sa faca 5 ore pe zi. Din pacate in Romania e greu, nu avem unde, dar cand vom avea academii de tenis gratuite pentru acesti copii, unde sa vina amarasteanul care e mult mai ambitios sa faca performanta decat copilul de bani gata, abia atunci vom putea face si noi ceva, pana atunci asteptam", a precizat Tiriac, in direct la Radio GSP, dupa tragerea la sorti a meciurilor de la BRD Nastase Tiriac Trophy.

Atfel, echipa de Cupa Davis a Romaniei si-a luat adio de la visul de a juca in Grupa Mondiala a Cupei Davis, "tricolorii" fiind condusi de Cehia, in baraj, cu scorul de 3-0 dupa doua zile de concurs.

M.D.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tiriac secret tenis, #academie tenis romania, #Ion Tiriac tenis , #Ilie Nastase