Elvetienii i-au facut o primire ostila lui Tiriac: "E de necrezut asa ceva!"

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 09:00
7604 citiri
Elvetienii i-au facut o primire ostila lui Tiriac: "E de necrezut asa ceva!"
Foto: Pro TV

ATP a oficializat mutarea turneului detinut de Ion Tiriac de la Dusseldorf (Germania) la Geneva (Elvetia), insa omul de afaceri a avut parte de o surpriza neplacuta.

Mutarea turneului la Geneva nu a fost privita cu ochi buni de elvetieni, insusi presedintele Federatiei de Tenis din "Tara Cantoanelor" fiind cel care a criticat aceasta decizie.

Imediat a aparut un val puternic de contestatii din partea fanilor tenisului din Elvetia, iar oamenii lui Tiriac au fost nevoiti sa reactioneze. Lui Tiriac i s-a reprosat ca Elvetia avea deja doua turnee ATP, iar interesul nu este suficient de mare.

"In ceea ce priveste reactiile ostile de care am avut parte, acestea sunt de necrezut. Ei chiar nu inteleg. Este foarte surprinzator deoarece noi dorim sa facem un bine tenisului din Elvetia. Nu incurcam pe nimeni, avem un tip diferit de turneu", a declarat Gerard Tsobanian, mana dreapta a lui Ion Tiriac.

Totodata, acesta a declarat ca nu se pune problema urmaririi unui castig pe termen scurt, asa cum Federatia de Tenis din Elvetia a sustinut.

"Circumstantele nu sunt ideale pentru primul an, dar investitia noastra este pe termen mediu si lung", a completat Tsobanian.

Totodata, reprezentantul lui Tiriac a promis un jucator din top 10 ATP la prima editie, ce va avea loc intre 16 si 23 mai 2015.

Tiriac are planuri mari cu acest turneu, in care va investi, pentru inceput, 500 de mii de euro anual. Totusi, daca interesul va fi pe masura, Tiriac doreste sa treaca la nivelul urmator.

"Vom folosi acelasi plan pe care l-am pus in practica si la Madrid, unde turneul este acum de categoria Masters 1000", a explicat partenerul lui Tiriac.

In Spania, Tiriac castiga anual in jur de 100 de milioane de euro. La Geneva, reteta ar urma sa fie asemenatoare celei de la Madrid - primaria va semna un contract de sponsorizare si ii va pune la dispozitie arena pe care sa se desfasoare turneul.

Pe langa implicarea financiara, Tiriac ar urma, prin relatiile sale, sa contribuie la dezvoltarea turneului prin aducerea unor jucatori foarte cunoscuti.

Tiriac mai detine un turneu din categoria ATP 250, cel de la Bucuresti.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ion Tiriac turneu Geneva, #Ion Tiriac primire ostila Geneva , #stiri Ion Tiriac