Tiriac face un nou gest superb: Anuntul Fundatiei Olimpice Romane

Joi, 18 Februarie 2016, ora 13:12
4507 citiri
Tiriac face un nou gest superb: Anuntul Fundatiei Olimpice Romane
Foto: Hepta.ro

Fostul mare jucator de tenis Ion Tiriac ofera, pentru al doilea an consecutiv, burse de performanta tinerilor sportivi cu rezultate notabile, prin intermediul Fundatiei Olimpice Romane.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, cele 20 de burse vor fi acordate tinerilor sportivi cu rezultate exceptioanle, care intampina dificultati financiare in drumul catre marea performanta. Bursele vor fi acordate in parteneriat cu compania de asigurari detinuta de Ion Tiriac.

Bursierii selectati vor primi timp de un an, o bursa lunara de 300 de lei pentru a-si sustine cheltuielile cu echipamentul, alimentatia si eventuale deplasari, mentioneaza Fundatia Olimpica ROmana.

Pot aplica pentru aceste burse tinerii care practica un sport olimpic si au varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani. Candidaturile pot fi depuse pana in data de 9 martie 2016. Mai multe informatii despre program si despre modalitatea de a aplica pentru burse, precum si documentele necesare inscrierii se regasesc pe site-ul www.fundatiaolimpica.ro.

"Vremurile sunt dificile pentru numerosi sportivi din Romania. Tinerii, chiar si cei cu rezultate foarte bune, au nevoie de sustinere pentru a continua pe drumul performantei. Scopul acestui program este de a-i ajuta si motiva pe acesti tineri sa continue. Fara o baza de selectie sanatoasa nu putem spera la performante sportive recunoascute la nivel mondial.

Multumesc cu aceasta ocazie partenerilor nostri, Allianz - Tiriac Asigurari, pentru faptul ca au ales sa investeasca in viitor, sprijinind tinerele generatii de sportivi", a declarat Andreea Raducan, Presedintele Fundatiei Olimpice Romane.

Aplicantii vor fi evaluati de catre un juriu de specialitate. Selectia se va face in functie de performantele sportive si posibilitatile materiale ale parintilor, transmite Fundatia Olimpica Romana.

Din juriu fac parte: Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica si Presedinte al Fundatiei Olimpice Romane, Valeria van Groningen, campioana olimpica la canotaj si vicepresedinte al Fundatiei Olimpice Romane si Valentina Saygo, membru in Consiliul Director al Fundatiei Olimpice Romane.

In cadrul primei editii a programului Bursele de Performanta Allianz - Tiriac, 14 tineri sportivi au primit sustinere financiara pentru desfasurarea activitatilor sportive.

In decursul unui singur an acestia au reusit sa obtina 103 medalii de aur, 39 medalii de argint, 20 de medalii de bronz, stabilind 64 de recorduri nationale. Cel mai medaliat sportiv a fost Martin Daniel, multiplu recordman national de Juniori 3 si Juniori 2 la natatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Ion Tiriac donatii sport, #donatii Ion Tiriac , #stiri Ion Tiriac