Pacea il costa pe Tiriac - investitie colosala la Madrid

Joi, 09 Mai 2013, ora 21:25
4105 citiri
Pacea il costa pe Tiriac - investitie colosala la Madrid

Ion Tiriac a platit un pret scump dupa experimentul esuat pe care l-a incercat in urma cu un an, cand a scandalizat intreaga lume a tenisului cu zgura de culoare albastra folosita in cadrul turneului de la Madrid.

Obligat de ATP sa renunte la zgura de culoare albastra, Ion Tiriac a ramas cu o paguba de aproximativ 2,5 milioane de euro, sustin voci din lumea tenisului.

In primul rand, Tiriac a fost nevoit sa arunce pur si simplu zgura de culoare albastra folosita anul trecut. Pentru studii, montaj si zgura, omul de afaceri cheltuise 1,5 milioane de euro, bani la care s-a vazut nevoit sa renunte dupa decizia ATP.

Ramas fara zgura albastra, Tiriac a trebuit sa bage mana in buzunar pentru a aduce o noua suprafata de joc, care sa nu mai creeze probleme. Pe cele trei terenuri acoperite si pe cele 14 exterioare s-a montat o zgura de culoare rosie, care l-a costat pe Tiriac inca 1 milion de euro.

Tiriac a provocat un scandal de proportii in Spania

Operatiunea de schimbare nu a fost insa usoara. Mai multe excavatoare au sapat adanc pentru a schimba radical intreaga suprafata aflata sub terenul de joc, in incercarea de a face ca noua zgura sa nu fie la fel de alunecoasa precum cea de anul trecut. Iar pana acum, conform declaratiilor jucatorilor, aceasta problema nu mai exista.

Schimbarea se datoreaza in principal faptului ca Tiriac a apelat la specialisti adusi care se ocupa de organizarea turneelor de la Roland Garros si Monte Carlo. Astfel, dupa o munca de opt luni, zgura lui Tiriac este impecabila.

"Unii jucatori mi-au spus ca este cea mai buna zgura pe care au jucat vreodata", spune Carlos Hernandez, unul dintre organizatori.

Schimbarile facute de Tiriac:

La 47 de centimetri sub teren s-a instalat un nou sistem de drenaj. Cel de-al doilea sistem este montat la 30 de centimetri adancime.

Compozitia din care este alcatuita zgura este extrasa in Franta, in apropierea raului Pose. 1.800 de tone de zgura foloseste Tiriac la editia din acest an.

Sub zgura este montata piatra vulcanica, pe un strat de 10 centimetri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ion Tiriac investitie Madrid, #Ion Tiriac turneu Madrid, #Ion Tiriac Mutua Madrid, #zgura albastra Tiriac , #Turneu Madrid