Presa din Spania, atac dur la adresa lui Ion Tiriac dupa decizia luata in cazul Mariei Sharapova

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:15
10975 citiri
Presa din Spania, atac dur la adresa lui Ion Tiriac dupa decizia luata in cazul Mariei Sharapova
Foto: Hepta

Ion Tiriac e criticat dur joi in presa din Spania dupa ultima decizie luata in calitate de proprietar al turneului de la Madrid.

Wild cardul oferit Mariei Sharapova la turneul din capitala Spaniei e privit ca o palma data luptei anti-doping de catre omul de afaceri roman.

Sharapova e catalogata ca "o trisoare", iar varianta corecta in aceasta situatia era ca rusoaica sa fi inceput turneul din calificari, in viziunea jurnalistilor spanioli.

"Turneul patronat de Ion Tiriac a hotarat sa opteze pentru marketing si sa-i ofere rusoaicei un wild-card. N-a contat deloc importanta luptei anti-doping, caSharapova n-a fost loiala sportului, ca a ignorat regulile... Totul se invarte in jurul banilor. Sharapova e un star si atrage bani, dar e si o trisoare. Dar nu ne surprinde", noteaza cotidianul El Confidencial.

"Oficialii de la Madrid fac ca sanctiunea rusoaicei sa n-aiba consecinte in afara de perioada in care a fost suspendata. Ei o ajuta astfel sa ajunga din nou sus si sa nu fie nevoita sa joace partide de calificare. Ii intind o mana sa ajunga repede in elita tenisului, cu un bilet la prima clasa, spre deosebire de alte sportive care ar fi fost nevoite s-o ia de la 0", continua sursa citata.

Ion Tiriac, descris ca o persoana care face numai ce doreste si nu tine cont de parerile altora, e pus la zid si pentru relatia pe care o are cu Primaria din Madrid.

"Turneul de la Madrid e cel mai inovativ si special din tenis. In fiecare an avem parte de noutati in Caja Magica. Dar pentru a intelege, trebuie sa-l cunoasteti pe Ion Tiriac, proprietarul turneului si omul cu ideile. Lui Tiriac nu-i pasa ce zic altii si nici ce gandesc. Nu-l intereseaza de critici sau orice altceva, iar asta pentru ca Primaria orasului Madrid i-a dat intodeauna tot ce a cerut", mai scrie in articolul respectiv.

De criticile spaniolilor n-au scapat nici WTA si nici sponsorii care au continuat sa fie alaturi de Sharapova, chiar si dupa ce aceasta a fost depistata pozitiv: "Asa ca n-ar trebui sa ne mire ca Sharapova a primit o invitatie si prezenta ei a fost anuntata cu artificii. Pentru Tiriac nu conteaza partea morala, ci doar rezultatul. Dar invitatia Sharapovei transmite ca turneul de la Madrid nu da doi bani pe lupta impotriva dopingului. Ce-i drept, nimanui nu-i pasa de curatenia din sport: WTA a primit-o cu bratele deschise, sponsorii au ramas alaturi de ea...".

Sharapova va reveni in luna aprilie in circuitul WTA dupa o suspendare de 15 luni, primita dupa ce, la inceputul anului 2016, a fost depistata pozitiv cu meldonium la un test anti-doping.

Turneul de la Madrid, dotat cu premii in valoare totala de aproape 10 milioane de euro, va avea loc in perioada 5-14 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tiriac criticat presa Spania, #Tiriac invitatie Sharapova Madrid , #Turneu Madrid