Scandal monstru inaintea turneului de la Madrid: Autoritatile locale au depus o plangere impotriva companiei lui Tiriac

Joi, 04 Mai 2017, ora 10:37
20806 citiri
Scandal monstru inaintea turneului de la Madrid: Autoritatile locale au depus o plangere impotriva companiei lui Tiriac
Foto: madrid-open.com

Autoritatile locale ale orasului Madrid au depus o plangere la Garda Financiara impotriva companiei care gestioneaza turneul din capitala Spaniei.

In documentul de 21 de pagini, organizatorii turneului de la Madrid sunt acuzati de nereguli in contractul semnat cu vechea administratie locala, anunta cotidianul Cadena Ser.

  • Compania lui Tiriac, acuzata de nereguli in contractul semnat cu Primaria Madrid

  • "Turneul de la Madrid e un eveniment privat, dar care e organizat pe bani publici"

Administratorul Madrid Trophy Promotion (MTP), compania care organizeaza turneul de la Caja Magica, e Gerard Tsobanian, reprezentant al lui Ion Tiriac.

Contractul semnat de compania lui Tiriac cu vechii reprezentanti ai administratiei locale e "blindat" pe o perioada de 5 ani, cu un buget de aproape 58 de milioane de euro. Ana Botella era primar in momentul in care contractul a fost prelungit pana in 2021.

"Avand in vedere complexitatea problemei, administratia locala a solicitat consultanta juridica de la doua firme de avocatura, una specializata in drept civil si administrativ, iar cealalta in drept penal. In rapoartele emise de cele doua firme, se arata 'posibile nereguli cu relevanta juridica penala' in ceea ce priveste conventiile si acordurile semnate de municipalitatea Madrid cu firma MTP", noteaza sursa citata.

Primul acord a fost semnat in 2001, atunci cand turneul a fost mutat de la Stuttgart la Madrid, pentru a promova candidatura capitalei Spaniei la Jocurile Olimpice din 2012.

La vremea respectiva, Primaria Madrid a fost de acord sa plateasca 1,5 milioane de dolari pentru drepturile de publicitate si promovare.

In urmatorii ani, mai ales in perioada 2009-2011, suma platita de municipalitate catre MTP a crescut considerabil: De la 1,5 milioane in 2001 la 5,3 milioane in 2009, iar in 2010 a ajuns la 10,4 milioane.

"Toate aceste cresteri s-au facut treptat si progresiv, prin diverse tranzactii juridicie complicate intre MTP si municipalitate", scrie publicatia spaniola.

Eveniment privat pe bani publici

Municipalitatea din Madrid a inchiriat sala Caja Magica si o pune la dispozitie pe gratis celor de la MTP, pentru a organiza turneul. Un eveniment privat care primeste o suma imensa din banii publici. In total, mai mult de 10 milioane de euro sunt cheltuiti anual de oras pentru organizare, premii pentru participanti si biletele VIP.

Pe baza raportului uneia dintre casele de avocatura consultate, Administratia Carmena considera ca faptele invocate "ar putea constitui infractiuni de abuz administrativ si deturnare de fonduri publice".

*Grafic facut de cotidianul El Mundo Deportivo cu sumele cheltuite pentru turneul de la Madrid

Editia din acest an a turneului de la Madrid, dotat cu premii in valoare totala de 9,5 milioane de dolari, va avea loc in perioada 5-14 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Tiriac probleme turneu Madrid , #Turneu Madrid
Comentarii