Ultimul meci pentru "nasul derbiurilor"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 30 August 2009, ora 12:58
1240 citiri
Ultimul meci pentru "nasul derbiurilor"
Danciulescu, intr-un moment acrobatic

Ionel Danciulescu este fara indoiala omul de al carui nume se leaga istoria recenta a partidelor Steaua - Dinamo. A evoluatex celent pentru ambele rivale, reusind nu mai putin de 11 goluri in "derbiurile Romaniei".

Varful de atac oltean a fost transferat de Dinamo in 1995, de la Electroputere Craiova. A jucat pentru ros-albi doua sezoane, timp in care a reusit sa marcheze de doua ori impotriva Stelei.

In 1997 se transfera pentru putin timp la formatia Altay SK pentru a reveni in Liga I la marea rivala a "cainilor", Steaua. In Ghencea a cunoscut succesul cu adevarat, castigand doua titluri de campion, o Cupa a Romaniei si o Supercupa.

In aceasta perioada a devenit "nasul dinamovistilor" in constiinta generala a suporterilor ros-albastrilor, "Danciu-gol" marcand 6 goluri in poarta lui Dinamo.

In anul 2001 revine in Stefan cel Mare dupa un conflict cu Gigi Becali si Victor Piturca. Aici insa se loveste de reticenta "ultrasilor" dinamovisti care il considerau tradator dupa perioada petrecuta in tricoul Stelei. Mai mult decat atat, Danciulescu a fost trimis o perioada la satelitul "cainilor" din liga secunda. Piana Campina, atacantul bifand cateva partide in tricoul prahovenilor.

Cu timpul, Danciulescu le-a intrat din nou la inima fanilor lui Dinamo, care l-au acceptat definitiv in momentul in care a inceput sa marcheze in derbiurile cu Steaua. Din anul 2002, cand a revenit in curtea ros-albilor, si pana in prezent "Corbul" a reusit sa puncteze de 3 ori impotriva Stelei, fiind unul din cei mai iubiti fotbalisti de la Dinamo.

Partida de duminica va fi aproape sigur ultimul mare meci pentru Ionel Danciulescu. Atacantul este foarte aproape de un transfer in liga secunda spaniola, la Hercules Alicante, mutare ce se va realiza in cursul saptamanii urmatoare. Accidentat usor, "Danciu" ar putea incepe pe banca de rezerve ultimul derbi Steaua - Dinamo din cariera, fotbalistul in varsta de 32 de ani fiind destul de aproape si de retragerea din activitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ionel Danciulescu, #derbi Steaua Dinamo , #Dinamo