Afara cu huliganii! Ce pedepse risca Ganea si Sumudica, dupa derapajele din ultima etapa

Sambata, 19 Martie 2016, ora 13:10
7190 citiri
Afara cu huliganii! Ce pedepse risca Ganea si Sumudica, dupa derapajele din ultima etapa
Foto: captura Sport.ro

Liga 1 a trait vineri o seara neagra, in care antrenorii Ionel Ganea (FC Voluntari) si Marius Sumudica (Astra Giurgiu) au dus fotbalul romanesc la un nivel suburban.

Folosind cuvinte ce cu greu pot fi reproduse, Ionel Ganea si Marius Sumudica au avut un comportament ce nu are nimic in comun cu spiritul de fair-play pe care FIFA si UEFA il promoveaza intens in ultimii ani.

Reportera Look TV Alina Iosub sustine ca a fost amenintata cu bataia de Ionel Ganea, in timp ce Marius Sumudica a facut noi semne obscene in timpul unei conferinte de presa in care a vorbit minute in sir despre marimea organului sau genital!

Cum astfel de incidente incep sa devina ceva obisnuit in fotbalul romanesc, Liga Profesionista de Fotbal a anuntat ca va sesiza Federatia pentru pedepsirea vinovatilor.

Surse federale au declarat pentru Ziare.com ca Ionel Ganea, cel care in perioada in care era jucator a strans de gat un arbitru, risca o sanctiune intre 2 si 6 etape de suspendare si o amenda ce poate varia intre 5.000 si 200.000 de lei.

In schimb, Marius Sumudica, antrenorul care in trecut si-a dat pantalonii jos in timpul unei discutii cu jurnalistii, risca o suspendare de la 1 la 6 etape si o amenda similara cu cea a lui Ganea pentru gesturile obscene facute la adresa publicului in timpul meciurilor si la conferintele de presa.

Avand in vedere si incidentele de la meciul cu Steaua, pedeapsa lui Sumudica ar putea sa creasca, daca va fi considerat recidivist.

Primarul Voluntariului si-a cerut scuze

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, si-a cerut scuze pentru incidentul in care a fost implicat Ionel Ganea la Iasi.

"In urma incidentului de ieri in care antrenorul echipei F.C. Voluntari Ionel Ganea a agresat verbal o jurnalista a postului de televiziune Look TV, doresc sa prezint scuze, in numele tuturor locuitorilor din Voluntari, atat jurnalistei in cauza, cat si publicului in general.

Am discutat inca de aseara cu conducerea echipei de fotbal si am primit asigurari ca astfel de incidente nu vor mai avea loc, indiferent de cat de ridicata este tensiunea acestui final de campionat. Regret sincer ca Ionel Ganea nu a inteles ca rezultatele de pe teren nu au nicio valoare daca nu sunt dublate de o atitudine corespunzatoare si in afara acestuia. Comportamentul tuturor celor care activeaza la echipa trebuie sa fie ireprosabil, chiar daca exista provocari sau alte interese!", se arata intr-un comunicat de presa al lui Florentin Pandele.

Pe de alta parte, Ionel Ganea a sustinut ca incidentul nu a fost atat de grav si ca nu a amenintat-o cu bataia. "Nu, nu, nu. Nu folosesc cuvantul asta niciodata la femei. Cu 'fa'. Uite, si nevasta-mea e aici langa mine. Deci, eu nu folosesc cuvantul asta, 'fa'. Ea mi-a raspuns mie la per tu. Atunci, eu i-am zis: "Tu, ochelaristo, tu ce faci, te tragi cu mine de sireturi!?". Asta a fost. Dupa aia, ea mi-a raspuns tot la per tu. Eu recunosc ca am facut-o ochelarista si ca nu se trage cu mine de sireturi. Pai, intre mine si ea e o diferenta de aproape 20 de ani.", a sustinut Ganea pentru ProSport. Marturia sa este insa contrazisa de cei prezenti la fata locului.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Ionel Ganea ameninta jurnalista, #Marius Sumudica gesturi obscene , #stiri Ionel Ganea