Ionut Lupescu, omul lui Dragnea?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 07:24
4891 citiri
Ionut Lupescu, omul lui Dragnea?

Ionut Lupescu s-a inscris tarziu, foarte tarziu, in cursa pentru fotoliul de presedinte al FRF, insa chiar si asa a reusit sa obtina sprijinul lui Liviu Dragnea, cel care conduce partidul aflat la putere in Romania. Sa fie "Kaiserul" omul trimis de clasa politica sa stapaneasca fotbalul?

Trebuie sa va spun de la inceput ca nu cred in coincidente, insa nici in teorii ale conspiratiei care nu au un fundament. Faptele, asa cum sunt ele cunoscute in momentul de fata, nu duc, in opinia mea, spre un scenariu in care Lupescu este "sageata" PSD-ului la aceste alegeri si am sa explic imediat de ce.

Fostul mijlocas a "crescut" in administratia Mircea Sandu, el ocupand ani buni o functie cheie. Multi au spus ca era numarul 2 in FRF, eu as spune ca era in Top 5. In orice caz, avand experienta anilor petrecuti in Federatie, Lupescu stie de unde vin voturile in momentul alegerilor si ca, daca vrei sa fii presedinte, nu iti trebuie sustinerea celor mai vocali si mai vizibili, ci a celor mici, tacuti, dar multi.

De asemenea, "Kaiserul" are experienta in cadrul UEFA, acolo unde forul continental a dus colaborarea cu factorul politic la un nivel incredibil. Poate nu ati sesizat, dar la fiecare actiune intreprinsa de UEFA in vreo tara afiliata, oamenii politici, de regula cei aflati la putere, sunt nelipsiti. Ori asta a invatat Lupescu la Nyon, printre altele, faptul ca, desi fotbalul este teoretic independent, este mult mai comod ca politicienii sa iti fie prieteni decat dusmani.

Avand in vedere aceste doua lucruri, nu pot sa nu ma gandesc la analiza facuta de fostul international inainte de a candida. Daca va amintiti, a fost o perioada de aproape o luna in care Lupescu a fost evaziv. Toata lumea il intreba daca va candida, iar el raspundea evaziv. Cred ca atunci a fost momentul in care el a decis sa se foloseasca de toate atuurile, inclusiv de cel politic.

In principiu, atragerea politicienilor de partea sa nu e un lucru rau. Sa fim sinceri, in Romania, sportul, fotbalul mai ales, este controlat politic. Asta pentru ca banii vin de la autoritatile locale in marea majoritate a cazurilor, putinii investitori privati fiind sufocati de forta financiara a primariilor. Ori daca vrei sa devii seful unui astfel de fotbal, ai nevoie daca nu de sprijinul politic, macar de lipsa de ostilitate a politicului.

De aceea spun ca miscarea lui Lupescu, despre care am inteles ca s-a intalnit nu doar cu cei de la PSD, ci si cu reprezentanti ai altor partide, este una buna, gandita, in aparenta. Si spun in aparenta pentru ca nu stim exact ce a discutat acesta cu Dragnea si ceilalti politicieni, ce anume le-a promis si la ce s-a angajat in cazul in care va castiga.

Se prea poate si ca oamenii politici, in frunte cu liderul PSD, sa fi "simtit" ca FRF se pregateste sa isi schimbe presedintele si au incercat sa se "lipeasca" de Lupescu in incercarea de a castiga capital electoral.

Ma pune pe ganduri totusi un lucru, anume sustinerea aproape unanima de care beneficiaza fostul international roman. Daca ma uit in media, in discutiile din spatiul public, pare ca nu exista opozitie. Toata lumea este cu Lupescu! Sigur ca microbistii au asteptat mult timp ca un om din "Generatia de Aur" sa incerce sa preia fraiele fotbalului romanesc si poate de aici acest entuziasm, insa reactiile din presa nu le inteleg.

Si cumva reactiile din presa ma sperie putin, pentru ca acelasi tip e discurs public e folosit si in ceea ce priveste guvernarea. Vocile critice sunt tot mai putine, lucrurile negative facute de cei de la Putere sunt trecute rapid la "si altele", iar actiunile de imagine sunt promovate excesiv. Asta mi se pare ca s-a intamplat si cu alegerile de la FRF si nu pot sa ma intreb de ce.

Pana la urma, istoria ne va arata daca am gresit, daca am fost cu totii naivi inca o data sau daca Lupescu se va dovedi presedintele de care fotbalul romanesc are nevoie. Pentru ca eu cred ca fostul mijlocas va castiga scrutinul de miercuri, as indrazni sa spun chiar ca o va face la o diferenta confortabila. Si va depinde de el sa ne arate ca nu este omul nimanui si ca singurul lui interes este ca fotbalul nostru sa evolueze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Ionut Lupescu Dragnea, #Lupescu Dragnea alegeri FRF, #alegeri FRF 2018 , #FRF