Ziare.com

Lupescu: Vrem EURO 2020 in Romania

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 12:01

   

Lupescu: Vrem EURO 2020 in Romania
Romania ar putea gazdui turneul final al Campionatului European din 2020, sustine directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu.

"Noi studiem eventualitatea unei candidaturi pentru turneul final al Euro 2020. Am contactat deja tari din vecinatate pentru a incerca un demers comun. E vorba de Ungaria, Serbia, Bulgaria si Croatia. Toate federatiile din aceste tari sunt in principiu de acord. E foarte posibil!", a spus Ionut Lupescu, conform editiei tiparite a cotidianului Prosport.

Oficialul FRF considera ca Romania are nevoie doar de patru stadioane si de cateva hoteluri de 4 sau 5 stele pentru a gazdui un turneu final.

"Avem nevoie de patru stadioane. Vom avea unul la Bucuresti, se mai construieste unul la Cluj. Vom avea contacte cu autoritatile locale din alte mari centre urbane, cum ar fi Timisoara sau Iasi, pentru a sprijini ridicarea unor arene in respectivele orase. E realizabil, nu? Apoi, avem nevoie de hoteluri de patru si cinci stele in orasele care ar gazdui meciuri", a precizat Lupescu.

Totusi, Lupescu spune ca exista un impediment in realizarea acestui obiectiv: "Din pacate, n-avem autostrazi. Asta e marea problema. Dar, repet, e vorba de zece ani in care putem rezolva aceste probleme."

Noul stadion National, gata in aprilie-mai 2011

Ionut Lupescu sustine ca noul stadion National va fi gata ori in luna aprilie, ori in luna mai a anului 2011.

"Stadionul va fi functional in aprilie-mai 2011. Nu avem ca termen finalul acestui an. Conditia pusa de UEFA este doar aceea de a avea, pana la finala Europa League 2012, un an in care sa organizam alte meciuri pe el. Si vom avea", a declarat Lupescu.

Noul stadion National, care va avea o capacitate de 55.000 de locuri, va gazdui finala Europa League din 2012.

I.G.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1219 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

2040

Ai vazut ce stadioane au angolezi?Noi nu o sa avem nici in 2040 asa ceva,cit despre autostrazi nu are rost sa ma-i povestim

 

vax albina

1.Stadioane....zero barat poate unul aflat in constructie.
2.Infrastructura mediocru
3.Fonduri ???
4.Fotbal Corupt,arbitraj corupt
Visele nu sunt interzise dar Prostia si fudulia in FRF au ajuns la nivelul de arta.

 

Asta-i tot?????

De cind Lupescu a intrat in 'echipa Nasu&Corleone' totul pare posibil.....afara de inteligenta,bun gust si putin simt al realitatii,modestie.......Figuri triste,ridicole........

 

A-ti atins limita absurdului domnilor de la FRF....!!!!!

Fara o retea de autostrazi,fara cel putin 5 stadioane mari si ultra moderne in 5 orase diferite,orase care trebuie sa aiba fiecare in parte cateva hoteluri de 5 stele,aeroport,
etc,fara toate acestea nu are nici un rost sa candidam pentru ca nu avem nici o sansa !
Dar asta e,vrabia malai viseaza si calicul ghete noi !!!!

 

Si inca ceva stimabile Lupescu....

Avem o sansa poate,daca candidam impreuna cu Moldova,pentru ca efortul financiar va fi urias,si dupa cum se stie unde-s doi puterea creste !!! Sic...!!!

idee foarte buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

poate asa ne calificam si noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor