Guvernul anunta masuri dure pentru multinationale

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 16:27
8731 citiri
Guvernul anunta masuri dure pentru multinationale
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a anuntat, joi, in timpul sedintei de Guvern masuri pentru combaterea evaziunii si evitarii taxelor, care vizeaza direct multinationalele.

Astfel, "se introduce directiva europeana pentru combaterea externalizarii profiturilor companiilor. Multinationalele care evitau pana acum plata taxelor in Romania nu vor mai putea face acest lucru.

Se vor acorda astfel deducerea limitata a dobanzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate in afara tarii de multinationale in incercarea de a-si reduce baza de impozitare, vor fi impiedicate transferurile unor grupuri de firme catre filialele lor din paradisurile fiscale si, de asemenea, nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obtinute prin aranjamente abuzive intre firme", a transmis Misa.

Subiectul impozitelor platite de multinationale a fost mult discutat in acest an. La inceputul anului, coalitia de guvernare a atacat in nenumarate randuri multinationalele, acuzate ca ar fi scos oameni in strada la protestele pornite de la OUG 13.

Liviu Dragnea s-a plans atunci de multinationale si a spus intr-o emisiune ca marile companii ar fi scos oamenii in strada.

Presedintele Comisiei parlamentare de Control SRI de atunci, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a cerut la momentul acela Serviciului sa verifice informatiile privind implicarea in proteste a conducerii unor companii cu capital extern, mai ales dupa ce in Piata Victoriei s-a aflat si CEO-ul Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Dupa cateva zile, Tutuianu a transmis public ca mai multi angajati ai companiei Yazaki i-ar fi spus ca au fost obligati sa mearga la protestele impotriva Guvernului Grindeanu.

Au urmat apoi cateva luni in care alesii anuntau diverse forme de impozite, ei precizand ca si multinationalele trebuie sa le plateasca.

A.G.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#masuri impozite multinationale, #impozite multinationale , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Astea-s masuri care vin de la CE, nu de la Misa