Ministrul Stroe anunta o ordonanta care va reda sportului banii din accize pe alcool si tutun

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 13:47
2829 citiri
Ministrul Stroe anunta o ordonanta care va reda sportului banii din accize pe alcool si tutun
Foto: Facebook/Ionut Stroe

Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, le-a transmis, joi, la sediul COSR, reprezentantilor federatiilor sportive ca exista o posibilitate foarte mare ca Guvernul sa adopte o ordonanta prin care sa fie inlaturata "nedreptatea" facuta sportului prin OUG 114 si sa redea acestui domeniu o parte din banii proveniti din accizele pe alcool si tutun.

"Exista o nedreptate care s-a facut in ceea ce priveste resursa financiara acordata sportului romanesc si anume ordonanta 114. Am avut discutii in ultimele doua zile, atat cu presedintele tarii, cat si cu premierul, in ceea ce priveste modul in care putem repara acest lucru. Foarte probabil, premierul chiar a transmis public acest lucru ieri, modalitatea prin care s-au amputat anumite venituri prin OUG 114 va fi rezolvata printr-o alta ordonanta care va reda sportului parte din banii din zona accizelor pe alcool si tutun.

La anul cred ca este un bun prilej sa sustinem chiar venituri din zona loteriei sau pariurilor sportive", a declarat Stroe la intalnirea cu reprezentantii federatiilor sportive referitoare la metodologia privind finantarea acestora de catre MTS, in anul 2020.

Ministrul a precizat ca isi doreste ca in primele zile ale anului viitor sa fie deja semnate contractele de finantare intre federatii si MTS.

"2020 va fi si un an al evaluarii, avem o competitie majora la care exista un obiectiv asumat, pentru care ma zbat, si sunt ferm convins ca vom obtine resursele necesare pentru a asigura premiere performantei pe care ati asumat-o. Consider insa ca trebuie dublata in mod obligatoriu si de investitie in sportul de masa, chiar daca dumneavoastra nu aveti responsabilitati in zona asta. Medaliile, din pacate, inceteaza sa apara atunci cand zona aceasta are de suferit.

Bugetul pe anul viitor avem sperante ca va fi aprobat prin Legea Bugetului de Stat pana pe 31 decembrie, astfel incat sa existe finantare inca din primele zile ale ale anului viitor pentru a asigura suportul financiar cu prioritate celor care desfasoara competitii sportive de calificare la Jocurile Olimpice sau pregatirii sportivilor deja calificati. In momentul de fata lucram la un act normativ care sa poata sa asigure si transferul veniturilor proprii ale COSR in 2020, tocmai pentru a asigura finantare si de la COSR. V-as ruga ca pana pe 15 decembrie sa fiti gata cu cererile de finantare si in primele zile ale anului 2020 sa semnam si contractele. O sa avem buget, ar fi pacat sa fim noi cei care ne impiedicam si sa nu avem pe 5-10 ianuarie contractele deja semnate", a punctat ministrul.

"Am preluat mandatul intr-un moment extrem de intens pentru sportul din Romania, urmeaza un an extrem de important in ceea ce priveste miscarea sportiva din Romania si suntem in etapa in care trebuie sa asiguram resursa financiara atat de necesara si proiectia bugetara desfasurarii la cote optime a activitatii sportive. Dincolo de finantare vreau sa va asigur ca sunt ministrul care voi fi alaturi de sportivi pentru a-i incuraja, pentru a le sustine activitatea. Performanta are locul ei, dar sportul de masa e o chestiune cel putin la fel de importanta ca si sportul de performanta.

Imi doresc sa am un parteneriat deschis si transparent, acesta este motivul pentru care ne aflam aici pentru a discuta o chestiune punctuala. Munca sportivilor si a dumneavoastra nu trebuie sa fie afectata de niciun fel de probleme, de anumite dificultati financiare care se propaga din trecut, de crize politice sau institutionale. Sportul nu trebuie sa aiba influenta din partea acestor factori. Gestionam banul public si avem o maxima responsabilitate in a gestiona banii care vin din taxe si impozite si in a-i transforma in beneficiu social. Finantarea ramane o problema, nu este o chestiune de moment. La anul cu siguranta vom avea o proiectie bugetara si o metodologie de finantare cu mult timp inainte de ultima luna a anului. Imi doresc sa schimb modul de gestionare mecanica a unor bani dintr-o parte in alta pe care din pacate ministerul l-a avut pana acum, consider ca e nevoie de o schimbare de paradigma din acest punct de vedere", a mai spus ministrul Ionut Stroe.

Intalnirea dintre ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, si reprezentantii federatiilor sportive, referitoare la metodologia privind finantarea acestora de catre MTS, in anul 2020, are loc la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Inaintea acestei dezbateri a avut loc sedinta Comitetului Executiv al COSR, prezidata de presedintele Mihai Covaliu, la care a asistat si Ionut Stroe.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ministrul Sportului accize sport, #banii accize alcool tutun sport , #ministrul Tineretului si Sportului
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
sa le dea si tigari si alcool