Cum ne-a transformat un scandal de rasism inexistent

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 07:12
7409 citiri
Cum ne-a transformat un scandal de rasism inexistent

Ziua de marti a fost marcata, cel putin pe plan sportiv, de scandalul de rasism in care a fost implicata Irina Begu. Scandal a carui miza s-a dovedit a fi complet falsa.

Totul a plecat de la cateva postari pe un forum de profil, acolo unde cativa utilizatori au scris ca jucatoarea Caroline Garcia ar fi jignit-o grav pe Irina in setul decisiv. Potrivit relatarilor, frantuzoaica ar fi spus in setul decisiv, la scorul de 5-5, ca va pierde disputa cu "tiganca asta nenorocita".

Informatiile de pe forum au ajuns pe un blog de profil si, binenteles, pe social media. De aici si pana la mini-revolta romaneasca pe Internet n-a fost decat un pas si, din pacate, presa n-a facut decat sa amplifice aceasta stare.

S-a ajuns chiar ca un europarlamentar roman, Catalin Ivan pe numele lui, sa sesizeze oficial WTA pentru a cere pedepsirea exemplara a jucatoarei din Franta, demersul sau fiind bineinteles promovat in mediul online.

Abia spre seara au aparut primele dezmintiri, primul fiind Adrian Cruciat, antrenorul Irinei. A urmat chiar Begu, care a precizat ca nu s-a intamplat nimic, pentru ca apoi tocmai CEO-ul WTA sa prezinte rezultatele unei anchete realizata rapid si care nu a confirmat acuzatiile lansate pe forumul respectiv.

Ironia face ca administratorii acelui forum sa fi sters mesajele in care Caroline Garcia era acuzata ca a jignit-o pe Begu.

Cu ce ramanem dupa o zi in care patriotismul a dat pe afara din unii dintre conationalii nostri?

Ramanem cu sutele, daca nu chiar miile de mesaje jignitoare pe care o sportiva, in speta Caroline Garcia, le-a primit din partea unora care nici pana acum n-au inteles ca daca raspunzi unor jigniri cu jigniri si mai mari nu esti cu nimic mai bun decat cel sau cea care a jignit in prima faza.

Ramanem cu initiativa, de imagine, binenteles, a unui politician care a cerut pedepsirea unei sportive, dar care nu are barbatia sa-si ceara scuze pentru gafa sa la fel de public.

Ramanem cu o Irina Begu care diseara, de la ora opt, va juca impotriva lui Bethanie Mattek-Sands si care a fost nevoita ca in ziua ei de recuperare si antrenament sa raspunda la zeci de apeluri telefonice si mesaje, fiind obligata practic sa se concentreze pe o prostie si sa-si ia atentia de la meciul de miercuri seara.

In fine, ramanem cu o presa care s-a grabit sa ia de bune impresiile scrise pe un forum, fara a cauta sa probeze acuzatiile lansate acolo, prezentandu-le publicului drept certitudini. O certa dovada de amatorism care ar trebui sa dispara rapid din toate redactiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Irina Begu scandal rasism, #Begu Caroline Garcia rasism, #Irina Begu rasism tenis , #stiri Irina Begu