Irinel Columbeanu face circ la Parlament: Eu am un nas foarte fin si ceva pute aici!

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:41
6501 citiri
Irinel Columbeanu face circ la Parlament: Eu am un nas foarte fin si ceva pute aici!
Foto: B1TV

Irinel Columbeanu a mutat scandalul cu sotia sa in Parlament, unde i-a jignit pe jurnalistii prezenti si pe deputatii din Comisia pentru drepturile omului.

Dupa ce a aflat ca mai multi deputati au anuntat ca nu participa la sedinta la care vor fi audiati, in cazul Irina Columbeanu, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Ilfov, omul de afaceri a tinut un discurs incisiv, adresand jigniri atat jurnalistilor, cat si functionarilor care i-au explicat ca nu poate participa la lucrarile Comisiei.

"Consider ca neparticiparea va fi un caz extrem de grav de ignorare a problemelor acestei tari. Sper ca fiii dansilor sa nu faca la fel ca tatii lor, daca vor ajunge parlamentari. Nu inteleg de ce refuza deputatii sa participe la lucrarile unei asemenea comisii, incearca astfel sa deregleze un sistem. Sa le fie rusine si sa isi dea demisia imediat! Daca prin absenteism se gandeste cineva sa rezolve aceste probleme, ne ducem de rapa", a comentat Irinel Columbeanu.

De asemenea, omul de afaceri s-a rastit la jurnalisti, acuzandu-i de apartenenta politica, atunci cand a fost intrebat daca a primit vreo invitatie oficiala de la presedintele Comisiei pentru drepturile omului, deputatul Nicolae Paun.

"Nu am fost invitat oficial. Stiti ce e aia o autosesizare? Am venit aici neinvitat, si?", a replicat omul de afaceri, acuzandu-i pe jurnalisti de culoare politica.

"Era macar politicos daca dansul (Nicolae Paun - n.r.) s-a autosesizat, sa vina sa imi explice personal ca nu pot participa. Daca ei considera ca problema nu mai e de actualitate, eu ii anunt inca o data ca problema copiilor, carora nu le sunt respectate drepturile, este una foarte grava. Eu am un nas foarte fin si ceva pute aici", a apreciat Irinel Columbeanu.

Daca activitatea parlamentara a fost blocata, saptamana trecuta, din cauza Congresului PD-L, marti se anunta o zi plina pentru Camera Deputatilor. Comisia pentru drepturile omului s-a autosesizat in legatura cu situatia Irinei Columbeanu, hotarand sa ii cheme, la ora 15:00, la audieri pe reprezentantii Directiei pentru Protecta Copilului Ilfov.

De asemenea, au fost chemati la Palatul Parlamentului sa dea explicatii in legatura cu acest caz si reprezentanti ai directiei generale pentru protectia copilului din Ministerul Muncii, dar si de la Directia pentru Protectia Copilului Bihor, care vor prezenta un caz similar din acest judet.

Cazul Columbeanu in Parlament: Monica si Irinel nu vor fi audiati

Presedintele Comisiei pentru drepturile omului, deputatul Nicolae Paun, a anuntat ca, in cazul Columbeanu, vor fi audiati numai reprezentantii institutiilor publice, nu si parintii Irinei, insa Irinel Columbeanu a punctat ca a primit o invitatie si va participa la sedinta.

Acest lucru a starnit nemultumirea vicepresedintelui Comisiei pentru drepturile omului, deputatul PD-L Marius Dugulescu, care a declarat, inainte de sedinta, ca Nicolae Paun nu avea niciun drept sa faca aceasta invitatie adresata omului de afaceri.

Dugulescu sustine ca a aflat din presa despre aceasta audiere, deoarece presedintele comisiei a luat initiativa fara a-si informa colegii.

Deputatii nu participa la sedinta

De asemenea, pedelistul crede ca situatia familiei Columbeanu "este in mod regretabil un caz ultramediatizat. Din pacate, in acest caz, copilul este supus unei mediatizari excesive, fiind lezat in loc sa fie protejat".

Dugulescu a precizat insa ca nu va participa la lucrarile Comisiei, exemplu urmat de mai multi deputati, care au anuntat ca nu vor veni in Parlament.

Saptamana trecuta, Irinel Columbeanu a mers si la Guvern pentru a cere ajutor de la Emil Boc, in procesul privind custodia fiicei sale, si a depus un memoriu adresat premierului, in care se plange ca directiile pentru Protectia Copilului Ilfov si sector 5 Bucuresti nu iau masuri impotriva unor presupuse tratamente rele la care ar fi fost supusa fiica lui, in perioada in care aceasta se afla in custodia Monicai Columbeanu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#irinel columbeanu comisie drepturile omului, #Irinel Columbeanu proces, #parlament caz columbeanu , #Irina Columbeanu