Iri si Moni continua vodevilul, cu arme neconventionale (Opinii)

Duminica, 08 Mai 2011, ora 19:50
1977 citiri
Iri si Moni continua vodevilul, cu arme neconventionale (Opinii)

De bine ce divortul nu s-a terminat, iar custodia copilului s-a rezolvat provizoriu, comicii vestiti ai antenelor, Iri si Moni, se dau iarasi in spectacol, in baza principiului "ia copilul, da-mi copilul!".

Copilul nu cred ca intelege mare lucru din acest razboi atomic intre parintii beligernati, mai ales ca la intrebarea judecatoarei "vrei la mami sau la tati?", Irina a tacut chitic.

Un milionar cu venituri zero lei

Tatal a interpretat imediat ca si tacerea e un raspuns, cu atat mai mult cu cat fetita a aratat cu degetul spre el, iar degetul constituie o proba juridica imbatabila, tinand seama ca si in Parlament a fost un caz, cand votul cu degetul s-a dovedit mai tare decat votul cu bila.

Ne gasim, asadar, in acea faza televizata, cand natiunea, satula si asa de atatea, cate le tot vede la televizor, este invitata sa mai priveasca in direct si cum se spala rufele murdare in familie, cum se storc in instanta si cum se atarna pe sfoara, numai cu vecinii de fata.

Si, in timp ce rufele familiei, facute publice, se zvanta atarnate in carlige, Irina este pusa de la o varsta frageda, intre Scylla si Caribda.

Cineva trebuie sa-i hotarasa soarta, ori langa o mama atat de iubitoare, incat nu se lasa filmata, ori langa un tata atat de filmat, incat este greu sa intelegi daca l-a apucat iubirea de copil la batranete, de dragul filmatului, sau anume ca sa-si faca un rating la televizor, mare cat cel putin un tsunami.

Nu degeaba s-a laudat milionarul pe toate canalele ca-i merg afacerile prost, ca, in anii casniciei el a avut venituri zero lei si numai Monica a beneficiat de venituri legale din activitatea ei.

Te pomenesti ca Iri va pretinde pensie alimentara de la Moni!

Ca urmare, el n-are nimic de impartit cu ea, dar ea trebuie sa-i plateasca lui o jumatate din ce a castigat in timp ce el pierdea, plus - fireste - partea ce se i cuvine copilului, in cazul cand justitia va gandi ca locul fetitei este mai potrivit la sanul tatalui, decat la sanul mamei.

Mai cinic, nu se poate. Mai necrutator, nu exista. Doar mai dezgustator exista, dar numai in romane, in acele capodopere cu eroi hidosi, indivizi perversi si copii aflati la limita inanitiei.

Ar fi gresit sa gadim ca Monica n-are ceva interese. Dar, indiferent de acestea, ea este mama Irinei, vrea s-o stranga la piept sa-i faca seara baie, sa o imbrace cu rochite, sa-i surfileze tivul la bluzita, s-o hraneasca, s-o culce noaptea si s-o trezeasca dimineata.

Irinel are si el interesele lui: ori le lasa pe amandoua in mizerie, ori, in calitate de tata, face o treaba de mama: strange fetita la piept, ii face seara baie, o imbraca cu rochite, ii surfileaza tivul la bluzita, o hraneste, o culca noaptea si o trezeste dimineata, fericit ca mama propriului lui copilul a ramas cu buzele umflate.

Dragoste de tata, prin purtatoarea de cuvant

Alta varianta ar fi ca, din ce nu mai castiga nimic, sa angajeze o bona dovedind la ora de varf ca bona este mult mai dragastoasa decat mama, atunci cand dragostea de tata se transmite prin purtatorul lui de cuvant - respectiv bona.

Marea nesansa a domnului Columbeanu este ca tine sa fie vedeta TV. Fiecare cuvant provoaca dezgustul publicului, fiecare gest il face tot mai dezagreabil, cu fiecare fraza este tot mai respingator.

De altfel, cea mai recenta isprava a domnului Columbeanu, scrisoarera deschisa catre premierul Boc, denota dispretul lui chiar fata de Guvern, care ar trebui sa lase deoparte grijile tarii, ca sa se concentreze pe grijile lui personale pe tema divortului, a custodiei si a partajului menit sa-i faca zile fripte viitoarei foste sotii.

Telespectatorul simte ura din sufletul lui contra aceleia langa care, acum cateva luni, radia de fericire, care i-a nascut un copil nevinovat la tot ce i se urzeste si care, dintr-o data, a devenit improscata cu noroi, inclusiv familia.

Mami, tati si boni

Telespectatorul nu uita filmuletele cu care a fost asmutita soacra contra fiicei sale, stirea ca soacra s-a razgandit, apoi poarta zavorata si sparta cu executorul judecatoresc si masina salvarii adusa de florile marului in curtea de la Izvorani, in timp ce copila era sanatoasa tun.

Nu este exclus ca, in acest timp, pe undeva, un bolnav adevarat sa fi asteptat degeaba salvarea comandata. Si toate numai ca sa-si satisfaca Irinel bazdacul. Macar pentru atata lucru, Columbeanu merita sa fie antipatic publicului.

Fireste instanta nu va tine seama nici de simpatii, nici de antipatii. Va aplica legea. Columbeanu, daca pierde, se va duce la alta instata, care va aplica si ea legea, iar daca va avea dreptul si la a treia instanta, nici asta nu va tine seama de simpatii, ci numai de lege.

Singurul care nu tine seama de lege, dar are tot dreptul sa tina seama de simpatii, este copilul. Ramane de vazut daca Irina este mai legata de o mami care a alaptat-o, de un tati, incaruntit si cam garbovit, sau de o boni, care ii va transmite in fiecare zi dragostea de parinte, in calitatea sa de purtatoare de cuvant a lui tati.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Monica Columbeanu Irinel divort, #Moni Iri partaj, #irina columbeanu custodie , #Monica Gabor
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Aceasta familie,inca, nu trebuie facuta subiect de presa. Eroii trebuie ca ei sa-si promoveze prewstanta