Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Asa poate fi invins Oprescu! (Opinii)

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 12:34
6171 citiri
Asa poate fi invins Oprescu! (Opinii)
Foto: Ziare.com

Irinel Columbeanu a scapat la presa una dintre dorintele sale in ceea ce priveste candidatura la Primaria Capitalei: vrea sa imprime competitiei un strop de moralitate. In regula.

Cand a explicat insa de ce singurul contracandidat de care s-ar teme este Elena Udrea, adica faptul ca este femeie, iar electoratul contine un segment important de reprezentante ale sexului frumos - decat jumatate, cum ar spune Mircea Geoana -, ne-am reamintit cu totii ceva fundamental: intr-o competitie electorala trebuie sa descoperi segmentul caruia te adresezi.

Asadar, asa poate fi invins Sorin Oprescu: prin impartirea electoratului pe meserii, aptitudini si ocupatii si livrarea unui candidat fiecarui segment, ca sa se identifice cu acesta. Cum tot a trecut pe la noi recensamantul, activitate mai riguroasa si mai oportuna nici ca se poate.

Dezvoltatorii imobiliari, cei care au firme de consultanta, avocatura si restaurante, detin mijloace de informare sau actioneaza in domeniul energiei sau al pietei de capital vor avea drept candidati politicieni sadea, deoarece aici, temerile, dar mai ales preocuparile si sperantele, se suprapun.

Pentru restul exista independentii. Unii vor cauta cate-un papagal depresiv din cauza fustelor si se vor identifica cu dorinta acestuia de-a-si ridica moralul. Domnisoarelor care-si fac veacul in Dorobanti li se va aloca o studenta la Drept care imbina silueta Ginei Pistol cu inteligenta lui Liviu Varciu si canta impreuna cu Costi Ionita. Copiii rebeli vor veni la urne direct de la nunta Robertei Anastase, dascalii necasatoriti de la Monnet vor vota cu sefa majoretelor.

Amantele cu staif si aptitudini in materie de intelligence vor face mitinguri sa fie aleasa frumoasa Floriana Jucan, academicienele vor face campanie pentru Alina Mungiu-Pippidi, poetii pentru Miron Cozma, iar sotiile pentru Laura Andresan. Somerii vor merge la Merkel, politistii, satui de Igas, il vor cauta pe Geoana.

Dupa care se vor trasa coridoare. Dupa care, li se vor da salopete. Si televizoare setate pe cate-un singur canal. Si uite-asa se va rezolva o alta problema de interdependenta: legea mitei electorale va deveni, in sfarsit, caduca.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Oprescu primar Bucuresti, #candidat Bucuresti Oprescu Columbeanu, #Irinel Columbeanu , #stiri Irinel Columbeanu