Iulia Timosenko va fi examinata de o echipa de medici germani

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 17:46
1322 citiri
Iulia Timosenko va fi examinata de o echipa de medici germani
Foto: articles.sfgate.com

Fostul prim-ministru al Ucrainei, Iulia Timosenko, este pregatita sa fie examinata de o echipa de medici germani, a anuntat avocatul sau, Serghei Vlasenko.

Iulia Timosenko a anuntat in mod public ca si-a dat acordul pentru a fi supusa unui examen medical complet de catre o echipa de doctori din Germania, care si-au oferit serviciile in mod formal, a precizat avocatul fostului premier ucrainean, potrivit Kyiv Post, care citeaza agentia Interfax.

"Iulia Timosenko a fost impresionata de oferta de asistenta din partea medicilor germani, care, prin intermediul ambasadorului Germaniei la Kiev, si-au aratat disponibilitatea pentru a-i acorda asistenta medicala.

Ea este recunoscatoare Guvernului german si personal cancelarului Angela Merkel pentru o asemenea decizie", a afirmat Vlasenko, potrivit unei declaratii postate pe site-ul oficial al Iuliei Timosenko, miercuri.

Totodata, fostul prim-ministru a fost de acord ca medicii din Ucraina, in care ea are incredere, sa lucreze impreuna cu cei din Germania.

"Dar nu aceia care s-au facut de rusine prin declaratiile false facute la comisiile Ministerului de Sanatate, ci medici intr-adevar experimentati, precum profesorul Mikola Polisciuk", a adaugat Vlasenko, care a spus ca Timosenko are incredere in expertii care "isi amintesc Juramantul lui Hippocrate si nu indeplinesc moravurile lui Ianukovici".

Starea de sanatate a fostului premier ucrainean s-a inrautit continuu de cand Timosenko a fost arestata, in august 2011.

Iulia Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, pe 11 octombrie 2011, pentru abuz in serviciu in dosarul semnarii unui contract de import de gaze naturale din Rusia, in anul 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Iulia Timosenko, #Serghei Vlasenko, #Iulia Timosenko medici germani, #expertiza medicala Iulia Timosenko , #arest