Fiica Iuliei Timosenko, recunoscatoare lui Basescu: Este solidar cu noi (Video)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 17:43
5073 citiri
Fiica Iuliei Timosenko, recunoscatoare lui Basescu: Este solidar cu noi (Video)
Foto: Digi 24

Fiica fostului premier al Ucrainei Iulia Timosenko, Evghenia Timosenko, a declarat, miercuri, dupa ce a fost primita de presedintele Traian Basescu, ca seful statului roman s-a aratat solidar fata de ea si mama ei si pentru asta ii este recunoscatoare.

"Sunt recunoscatoarea pentru ospitalitatea sa si i-am transmis recunostinta mamei mele pentru sustinerea sa, presedintele Basescu si-a exprimat solidaritatea fata de mama mea", a spus Evghenia Timosenko.

Aceasta a explicat ca situatia din Ucraina este critica si ca mama ei lupta in continuare pentru lucrurile in care crede, desi sanatatea ei este de asemenea critica.

"Situatia din Ucraina este critica, iar mama, in ciuda bolii sale si a presiunii psihologice, se lupta inca pentru aceeasi cauza, interesul tarii sale. Sanatatea ei nu se imbunatateste, este efectul presiunilor psihologice la care a fost supusa", a spus Evghenia.

Fiica fostului premier si-a incheiat pledoaria spunand ca regimul de la Kiev vrea sa o distruga pe Iulia Timosenko si ca presiunea asupra Ucrainei trebuie mentinuta pentru ca democratie sa invinga.

"Cer ca mama mea sa fie sustinuta pentru ca regimul din Ucraina vrea sa o distruga.

Acest razboi ar trebui castigat de fortele democratice si toata lumea ar trebuie sa fie de partea noastra, de asta vrem ca presiunea sa fie mentinuta pentru ca Ucraina sa fie libera", a incheiat Evghenia Timosenko.

Iulia Timosenko a fost arestata pentru acuzatii de tradare, cei care au instrumentat cazul sau sustinand ca aceasta ar fi semnat un contrat contra intereselor Ucrainei cu Rusia privind importul de gaze naturale pe durata mandatului sau.

Timosenko a fost incarcerata, aceasta plangandu-se adesea ca este tratata inuman si ca ii sunt incalcate drepturile fundamentale ale omului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Timosenko Basescu vizita oficiala, #Timosenko fiica Basescu primire, #Timosenko fiica Ucraina Basescu , #premier Ucraina