Cum s-a lasat induplecata Iulia Timosenko sa renunte la greva foamei

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 22:40
4001 citiri
Cum s-a lasat induplecata Iulia Timosenko sa renunte la greva foamei

Fostul premier Iulia Timosenko, aflata la inchisoare, a fost de acord in sfarsit sa iasa din greva foamei, in care se afla de 12 zile. Deja liderul opozitiei ucrainene era atat de slabita inca nu mai putea cobori din pat.

Fiica acesteia, Eugenia Timosenko, a vizitat-o la inchisoare, in Karkov, declarand ulterior ca mama ei e atat de slabita inca aproape ca nu se mai da jos din pat. Iulia Timosenko s-a aflat in greva foamei pentru a treia oara intr-o perioada de timp foarte scurta, a explicat fiica acesteia, conform CNN.

Potrivit Eugeniei, multa lume, inclusiv lideri europeni si nu numai, au implorat-o sa iasa din greva foamei, insa fara succes.

Decizia Iuliei Timosenko de a opri aceasta forma de protest a venit abia dupa ce a primit aceeasi rugaminte din partea protestatarilor din strada. Acestia i-au transmis sa aiba grija de viata ei, de sanatatea ei, astfel incat sa poata fi alaturi de ei, a declarat Eugenia Timosenko.

"A iesit din greva foamei la cererea oamenilor din piata", a transmis fiica fostului premier ucrainean.

Presedintele Viktor Ianukovici a suspendat negocierile cu UE, luna trecuta, infuriind multi ucraineni, care cred ca o intelegere cu UE ar fi deschis granitele comertului si ar fi dus la modernizarea tarii si includerea in UE.

Protestele care au loc in aceste zile in Ucraina sunt cele mai mari de la Revolutia Portocalie de acum noua ani.

Renuntarea lui Ianukovici la negocieri este pusa pe seama opozitiei Rusiei, care si-a amenintat vecinul cu sanctiuni in ceea ce priveste comertul si facturile la gaze daca ar fi continuat cu discutiile pe marginea tratatului.

Ianukovici se confrunta si cu cererea UE de a o elibera pe Timosenko, principalul sau oponent politic.

Iulia Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare in urma cu doi ani, dupa ce a fost gasita vinovata de abuz de putere. Atat SUA, cat si Europa vad condamnarea ei ca fiind motivata politic.

Vineri, Ianukovici s-a intalnit cu omologul sau rus, Vladimir Putin, cei doi discutand despre parteneriatul strategic dintre tarile lor, dupa cum a transmis biroul de presa al presedintelui de la Kiev.

Ianukovici si-a anulat o vizita planuita in Malta, membru al UE, pe motiv ca "este nevoie sa se concentreze pe problemele politice interne".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iulia Timosenko iesit greva foamei, #Iulia Timosenko greva foamei, #Ianukovici intalnire Putin, #Ianukovici anulat vizita Malta , #stiri Iulia Timosenko