Timosenko si Iuscenko au transformat criza economica intr-o arma politica

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 17:07
1078 citiri
Timosenko si Iuscenko au transformat criza economica intr-o arma politica

Conflictul pentru putere dintre premierul Iulia Timosenko si presedintele Viktor Iuscenko se foloseste de o noua arma in aceasta lume si anume criza financiara mondiala.

Haosul scenei politice din Ucraina s-a acentuat luni si marti, dupa ce predeintele a amanat alegerile anticipate pentru data de 17 decembrie, fara sa semneze un decret in acest sens, informeaza AFP.

Dupa blocarea scrutinului de catre Guvern, care a refuzat sa finanteze votul, Iuscenko a justificat amanarea considerand ca Parlamentul trebuie sa adopte "cateva zeci de legi impotrica crizei financiare".

Timosenko, a recurs la aceeasi strategie, dorind sa arate ca prioritatea sa este sa reprezinte interesele nationale si a cerut anularea definitiva a scrutinului, pentru a depasi situatia de criza.

Activitatea Parlamentului a fost blocata de deputatii grupului Timosenko, care au cerut ca planul anticriza economica sa fie adoptat inaintea votului pentru bugetul alegerilor anticipate.

"Elementele concurentei politice prevaleaza in dezbaterea asupra crizei economice. De fiecare data cand o problema ar putea beneficia de o abordare comuna, pana la urma nu exista solutie, din cauza conflictului", a afirmat Iuri Iakimenko, de la centrul de cercetari Razumkov.

Economia ucraineana este intr-o situatie dificila si nu s-au luat niciun fel de masuri pe termen lung sau mediu. Ucraina este trasa in jos de criza de lichiditati si scaderea preturilor la otel, care reprezinta intre 30% si 40% din exporturile sale, in timp ce, in acest context, investitiile risca sa scada mult in 2009.

"Se folosesc de criza in scopuri politice si nici macar nu stiu ce inseamna aceasta criza financiara. Instabilitatea politica adauga un element de incertitudine si nu este deloc ceea ce ne trebuie in situatia actuala", a adeclarat Anton Hmelnitki, de la fondul de investitii Polar Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce putem face pentru prevenirea demenței. De la ce vârstă recomandă specialiștii să luăm măsuri
Ce putem face pentru prevenirea demenței. De la ce vârstă recomandă specialiștii să luăm măsuri
Lupta împotriva demenţei ar trebui să înceapă la 40 de ani, sugerează oamenii de ştiinţă. Intervenind mai devreme pentru a îmbunătăţi sănătatea creierului ne-ar putea ajuta să ne...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#timosenko, #Iuscenko, #criza economica, #lupta, #arma , #stiri Iulia Timosenko