Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv - a lesinat in fata jurnalistilor

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 16:20
3931 citiri
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv - a lesinat in fata jurnalistilor
Foto: B1TV

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri dupa-amiaza.

Arestarea edilului prahovean vine dupa ce acesta a fost retinut de procurorii DNA, marti dupa-amiaza, pentru finantarea ilegala a echipei locale de fotbal, Petrolul, transmit televiziunile de stiri.

"Functia de primar e considerata pericol public, iar infractiunea de abuz in serviciu e anchetata de un an de zile, nu-mi explic (de ce procurorii cer acum arestarea - n.red.). Procurorii pun presiune pe mine si se asteapta sa spun ceva despre cineva, dar nu vor primi asta", a declarat Badescu, la iesirea din Tribunalul Prahova.

La scurt timp de la declaratie, edilul a lesinat, iar la fata locului a ajuns o ambulanta, relateaza Agerpres.

Primarul Ploiestiului, retinut de DNA

Iulian Badescu a fost audiat circa 6 ore, marti, in calitate de suspect, de procurorii DNA, in dosarul Lupii Galbeni privind finantarea echipei de fotbal Petrolul din banii municipalitatii.

Edilul a declarat ca mai multe institutii au facut verificari in acest sens si au constatat ca sponsorizarile sunt legale.

Primarul Ploiestiului, la spital la scurt timp dupa ce a fost retinut

Iulian Badescu a ajuns insa la spital la scurt timp dupa ce a fost retinut, marti seara, fiind dus la spitalul din Campina si apoi transferat la cel Judetean din Ploiesti, fiind diabetic si dependent de insulina.

Primarul Ploiestiului, dus cu ambulanta la tribunal: Afla daca va fi arestat

Miercuri, primarul PSD al Ploiestului a fost scos din Spitalul Judetean de Urgenta, unde fusese internat cu hipertensiune si glicemie crescuta, fiind dus cu o ambulanta la Tribunalul Prahova, unde judecatorii au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele sau.

Perchezitii DNA la primarie si in casa edilului

Procurorii DNA au facut, marti dimineata, perchezitii la Primaria Ploiesti. Verificarile anchetatorilor l-au vizat pe Iulian Badescu, suspectat ca ar fi sponsorizat ilegal echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, din fondurile municipalitatii.

Perchezitii DNA la Primaria Ploiesti - sponsorizari ilegale pentru echipa Petrolul

Descinderile au avut loc atat la biroul lui Badescu de la primarie, cat si in locuinta acestuia din cartierul exclusivist Albert. Ancheta are in vizor modul in care echipa Petrolul Ploiesti ar fi fost finantata de catre Consiliul Local.

Badescu a explicat, ca ancheta a fost deschisa in anul 2014 si ca vizeaza modul in care a fost finantata echipa Petrolul Ploiesti. Mai exact, procurorii anticoruptie suspecteaza ca primaria ar fi alocat circa trei milioane de euro asociatiei Lupii Galbeni, iar o parte din acesti bani ar fi ajuns la echipa Petrolul Ploiesti, pentru performantele fotbalistilor din sezonul 2012-2013.

DNA a inceput ancheta in acest caz in urma cu circa un an, cand a fost demarata urmarirea penala in rem (cu privire la fapta, nu la persoana), pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Dezvaluiri incendiare despre finantarea clubului Petrolul: Milioane de euro pentru un ONG

DNA sustine ca Clubul Petrolul Ploiesti ar fost finantat si de autoritatile locale, care ar fi livrat bani unui ONG, Lupii Galbeni, condus de patronul echipei, Dan Capra, si de fratele acestuia.

Fratii Dan si Nicu Capra, precum si directorul clubului ploiestean, Marius Bucuroiu, au fost arestati preventiv intr-un alt dosar, in care sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Ei se afla acum in arest la domiciliu.

F.N.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Iulian Badescu arestat, #primar Ploiesti arestat preventiv , #arestat