Dosarul Iulian Hertanu: Cumnatul premierului Ponta ramane in arest (Video)

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 22:09
4515 citiri
Dosarul Iulian Hertanu: Cumnatul premierului Ponta ramane in arest (Video)
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, cercetat de DNA intr-un dosar legat de fraudarea unui contract finantat din fonduri europene, ramane in arest preventiv.

Decizia a fost luata vineri seara, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit B1 Tv.

Judecatorii au respins astfel contestatia depusa de avocatii lui Hertanu, care au cerut inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Cumnatul lui Ponta incearca sa scape de arest

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv pe 18 februarie.

Potrivit DNA, Iulian Hertanu, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si pentru evaziune fiscala.

Aceleasi acuzatii au fost retinute si in cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba.

Cumnatul lui Ponta, Ghita si familia Cosma, grup infractional organizat - acuzatiile oficiale

In aceeasi cauza, sunt cercetati sub control judiciar Mircea Cosma, presedinte al CJ Prahova, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita.

Acuzatiile se refera la modul in care a fost acordat in ianuarie 2012 un contract avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic" de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Astfel, DNA sustine ca, in perioada 2011-2015, Iulian Hertanu - administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL; Vladimir Ciorba - administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia au urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic" a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Iulian Hertanu arest, #cumnat premier frauda arest, #Hertanu evaziune arestat , #DNA
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
C
Cronos
rank 3
Iar cumnatul lui Hertanu a furat munca intelectuala a unui roman